Ä°ÅŸgal rejimi Ä°srail BaÅŸkanı’nın Türkiye ziyareti, Ãœrdün’de de protesto edildi

  • 11 Mart 2022
  • 284 kez görüntülendi.
Ä°ÅŸgal rejimi Ä°srail BaÅŸkanı’nın Türkiye ziyareti, Ãœrdün’de de protesto edildi

Türkiye’deki protestoların ardından Ãœrdün’de de iÅŸgal rejimi Ä°srail BaÅŸkanı Herzog’un Ankara ziyareti protesto edildi.

Ãœrdün’deki siyasi partilerin en geniÅŸ tabanlısı olan Ä°slami Çalışma Cephesi, iÅŸgal devletinin cumhurbaÅŸkanının Türkiye’de karşılanmasını kınadı ve siyonist düşmanla iliÅŸkilerin normalleÅŸtirilmesinin her türüne karşı olduÄŸunu dile getirdi.

Partideki Ä°slami Dosya sorumlusu Eymen Ebu’r-Rabb yaptığı yazılı basın açıklamasında, siyonist iÅŸgal yönetiminin Filistinlilere yönelik baskı ve ÅŸiddetinin arttığı bir dönemde siyonist liderlerin Türkiye’de karşılanmasını yadırgadıklarını, bunun aynı zamanda Filistin halkının ve onun iÅŸgale karşı sürdürdüğü direniÅŸin yanında duran Türkiye halkının duruÅŸuna da ters düştüğünü dile getirdi.

Ebu’r-Rabb Türkiye hükümetini iÅŸgalciyle iliÅŸkileri normalleÅŸtirme konusundaki bu yanlış yoldan dönmeye çağırarak, kendilerinin iÅŸgalciyle normalleÅŸmenin her çeÅŸidine karşı olduÄŸunu vurguladı.

Ebu’r-Rabb, herhangi bir Arap ülkesinin veya Ä°slam ülkesinin siyonist iÅŸgalle iliÅŸkileri geliÅŸtirmek suretiyle elde edebileceÄŸi hiçbir çıkar olmadığını, bilakis bunun, ona Filistin halkına ve onun kutsal deÄŸerlerine yönelik suçlarını devam ettirmesi için yeÅŸil ışık yakma anlamına geldiÄŸini ifade etti.
Dün Türkiye’nin 81 ilinde iÅŸgal rejimi BaÅŸkanı’nın Ankara’ya düzenlediÄŸi ziyaret protesto edilmiÅŸti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.