İşgal Rejimi Kudüs’ün Cebel El-Mukebbir Bölgesinde Birçok Otel Yapmak İstiyor

  • 14 Ocak 2017
  • 1.259 kez görüntülendi.
İşgal Rejimi Kudüs’ün Cebel El-Mukebbir Bölgesinde Birçok Otel Yapmak İstiyor

İşgal rejiminde yayınlanan Jerusalem gazetesi işgal altındaki Kudüs’teki işgal belediyesinin Mescidi Aksa’nın güneyinde yer alan Cebel El-Mukebbir bölgesinde otel inşa etme projesini hızlandırma kararı aldığını yazdı.

İşgal belediyesine bağlı Planlama ve İnşaat birimi sorumlusu Meir Turgeman, Cebel El-Mukebbir’de otel inşa etme ihalesini kazanan şirketleri projenin ayrıntılarını ele almak için önümüzdeki hafta özel görüşmeye çağırdı.

Gazete Turgeman’ın belediyenin bürokratik işlemleri nedeniyle ağır yürüyen süreci hızlandırma ve müteahhitlerin en kısa sürede ruhsat almalarını sağlama niyetinde olduğunu yazdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Turgeman, dört askerin ölümüyle sonuçlanan eylemi kast ederek, “Meydana gelen eyleme en uygun cevap bizim buradaki inşaat sektörünü desteklemeye devam etmemizdir. Bununla Kudüs’teki yerimizi sağlamlaştırıp, Cebel El-Mukebbir’deki turistik bölgeyi diriltmek için belediyedeki mühendislerle işbirliği yapmamız ve adımlarımızı hızlandırmamızdır. Bu bölge oldukça stratejik bir bölgedir. Yapılacak oteller nedeniyle binlerce kişi burayı ziyaret edecek” dedi.

Üç şirketin kazandığı ihalelerle bölgede en büyüğü 400 yataklı üç otelin yapılması planlanıyor. 3 ve 4 yıldızları oteller 7-8 kattan oluşacak, altlarında ise lokanta, bar, alışveriş yerleri yer alacak.

9120 metrekare üzerinde yapılacak proje tamamlandığında işgalciler altı otelden oluşan 1300 yataklı turizm merkezini kurmuş olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.