İşgal Rejimi Mescid-i Aksa Görevlisini Hıtta Kapısı’nda Gözaltına Aldı

  • 08 Nisan 2015
  • 1.192 kez görüntülendi.
İşgal Rejimi Mescid-i Aksa Görevlisini Hıtta Kapısı’nda Gözaltına Aldı

İşgal polisinin bugün (8 Nisan Çarşamba) Mescid-i Aksa görevlilerinden birini Hıtta Kapısı’ndan çıkarken gözaltına aldığı bildirildi.

Kudüslü kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal polisi Mescid-i Aksa görevlilerinden Hüsam Sidr’i Hıtta Kapısı’ndan çıkarken gözaltına aldı. Sidr’in sorguya çekilmek üzere Kudüs’teki El-Kışla polis merkezine götürüldüğü ifade edildi.

İşgal polisi bu sabah da Filistinli bir kadının çekiştirilmesine ve darp edilmesine engel olmak isteyen Mescid-i Aksa bekçilerine saldırmış, olayın ardından Mescid-i Aksa’nın avlusunda uzun süre gerginlik yaşanmıştı.

Öte yanda, bugün El-Halil’in kuzeyinde Filistinlilere ait arazilere el konulmasını engelleme faaliyetine müdahale eden işgal güçleri, iki aktivisti gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan Ratib El-Cubur, Gush Etzion Yahudi Yerleşkesi yakınlarındaki faaliyet sırasında işgal güçlerinin Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşim Birimi İnşasına Karşı Mücadele Komiteleri üyesi aktivistler Yusuf Ebu Marya ve Hasan Berciyye’yi gözaltına aldığını açıkladı.

El-Cubur, işgal askerlerinin faaliyete müdahale sırasında çok sayıda ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.