İşgal rejimi, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırgan girişimlerine devam ediyor

  • 25 Temmuz 2017
  • 1.001 kez görüntülendi.
İşgal rejimi, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırgan girişimlerine devam ediyor

İşgal güçleri dün gece Mescid-i Aksa kapılarındaki kapı tipi metal dedektörleri kaldırarak yerlerine Mescid-i Aksa’da namaz kılmaya gelen cemaati gözetleyecek termal kameralar ve teftiş araçları yerleştirdi.

İşgal güçlerinin gece yarısından sonra bugün sabaha doğru El-Esbat Kapısı bölgesinde bulunan tarihi ağaçları sökmeye ve taşları kaldırmaya başladığı, bölgeye yeni kameralar yerleştirilmesi için hazırlık yaptığı bildirildi.

işgal güçlerini Mescid-i Aksa’nın tüm kapılarına üzerlerinde termal kameralar olan direkler diktiğini söyledi.

Bu arada Kudüslüler işgal yönetiminin Mescid-i Aksa’da güvenlik bahanesiyle başlattığı tüm uygulamaları reddettiklerini ifade ederken, işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

Filistin Kızılayı, bu sabah erken saatlerde El-Esbat Kapısı ve El-Cevz Vadisi bölgelerinde yaşanan çatışmalarda 16 kişinin yaralandığını ve yaralılardan 6’sının hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Dün Bire şehrinin girişinde çıkan gerginlikte korsan İsrail güçlerinin saldırısında bazı Filistinliler yaralandı.

Bu çatışmalar, Filistinli üniversiteli öğrencilerin Mescidi Aksa ile dayanışma içinde oldukları göstermek için yürüyüş yapmak isterken çıktı.

Ayrıca işgal güçleri dün geçen Cuma günü Kudüs’ün doğusundaki Et-Tur Mahallesi’nde işgal askerlerince şehit edilen Muhammed Ebu Ğannam’ın evine baskın düzenledi. Şehidin dayısı Halid Ebu Ğannam, Quds Press Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, işgal güçlerini şehidin ailesinin Et-Tur Mahallesi Yeni Cadde’de bulunan evine baskın düzenlediğini ve evde arama yaptığını, daha sonra şehidin babası Hasan Ebu Ğannam’ı gözaltına aldığını söyledi.

Bu arada, dün Tahran’da “Mescid’ul Aksa; İslami öncelik, direnişin devamlılığı” isimli sempozyumda konuşan Dünya İslami Uyanış Kurultayı araştırma merkezi başkanı Hüseyin Ekberi, Filistin’de halkın birleşmek ve ittihat kurma eylemi içinde olduğunu, özellikle artık Filistinli gençlerin Filistin’in kurtarılması davasına sahip çıkmakta olduklarını bildirdi.

İslami direnişin zafer ve başarılarının bu meseleyi gözler önüne serdiğini ve görüşmeler yoluyla Filistin’in kurtarılamayacağını belirten Dünya İslami Uyanış Kurultayı araştırma merkezi başkanı, siyonist İsrail rejiminin şu anda çok ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu, kendi içinde siyasi, ekonomik ve yolsuzluk gibi bir çok sorunu bulunduğunu, Yahudi göçlerinin de artık tersine dönüştüğünü bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.