İşgal Rejimi Şufat Mülteci Kampında Filistinlilere Ait 20 İşyerini Yıktı

  • 22 Kasım 2018
  • 1.446 kez görüntülendi.
İşgal Rejimi Şufat Mülteci Kampında Filistinlilere Ait 20 İşyerini Yıktı

Filistin halkının hayatını cehenneme çeviren işgal askerleri dün (21 Kasım Çarşamba) işgal altındaki Kudüs’ün doğusunda yer alan Şufat Mülteci Kampında 20 işyerini yıktı.

İşgal güçleri bugün sabah ağır araç ve yıkım ekibiyle kampa girerek ruhsatsız olduğu iddiasıyla işyerlerini yıktı.

Kaynaklar, yıkım esnasında keskin nişancıların evlerin çatılarına çıktıklarını, halkın direniş göstermesini önlemek için de bazı askerlerin cadde ve sokakları tuttuğunu belirtti.

Kaynaklar işgal güçlerinin dün yıkım kararlarını tebliğ etmesi üzerine işyeri sahiplerinin komşu ve çevre sakinlerinin yardımıyla eşyalarını dışarı çıkardığını belirterek, yapılan yıkımlar sonucu birçok ailenin zarar gördüğünü ifade etti.

İşgal rejiminin Filistin halkına yönelik soykırım ve ayrımcılık politikasını sert bir dille eleştiren İnsan Haklarını Koruma Merkezi “Kudüs işgal altındaki Filistin topraklarının bir parçasıdır, orada da uluslararası insan hakları uygulanır. Uluslararası camianın işgalcinin işgal ettiği topraklarda yaptıkları karşısında üzerine düşen tutumu ortaya koymaması işgalciyi daha fazla hak ihlalinde bulunmaya ve uluslararası camianın meşruiyetini bir kenara bırakmaya teşvik etmektedir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.