İşgal Rejimine Ait Askalan Cezaevi’ndeki Birçok Esirin Sağlık Durumu Kötüye Gidiyor…

  • 13 Ocak 2015
  • 897 kez görüntülendi.
İşgal Rejimine Ait Askalan Cezaevi’ndeki Birçok Esirin Sağlık Durumu Kötüye Gidiyor…

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal rejimine ait Askalan Cezaevi’nde tutulan esirlerden birçoğunun sağlık durumunun kötüye gittiğini ve hasta esirlerin kasıtlı olarak tıbbi ihmal politikasına maruz kaldığını söyledi.

Heyet, bugün (13 Ocak Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, hasta esir Hüseyin Sevaide’nin Soroka Hastanesi’nden birkaç gün önce Askalan Cezaevi’ne nakledildiğini, boynunda yaralar bulunan ve kalp rahatsızlığı olan esire gerekli tedavinin yapılmadığını ve sadece tansiyon ve kan hapı verildiğini bildirdi.

Esir Hüseyin Sevaide’nin 12 Eylül 2002’den bu yana işgal zindanlarında tutulduğunu ve 14 yıl hapis cezasına mahkum olduğunu kaydeden heyet, Filistinli esirin gözaltına alınmadan önce istihbarat müdürü olarak görev yaptığını belirtti.

Gazze Şeridi’nden 32 yaşındaki esir İbrahim Ebu Mustafa’nın sağlık durumunun da kötüye gittiğine dikkat çeken heyet, kalp hastası olan esirin böbreklerinde taş olduğunu, mide ve siniz rahatsızlığı bulunduğunu, her gün yaklaşık 38 adet hap aldığını söyledi.

Esirin psikolojik durumunun da kötü olduğunu belirten heyet, günlük olarak uyku hapı alan esirin sürekli ağrı kesici kullanmak zorunda kaldığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.