İşgal Rejiminin Tarıma Yönelik Saldırılarına Rağmen Gazze’de Çilek Avrupa’ya İhraç Edilen Ürünlerin Başında Geliyor…

  • 01 Ocak 2015
  • 1.008 kez görüntülendi.
İşgal Rejiminin Tarıma Yönelik Saldırılarına Rağmen Gazze’de Çilek Avrupa’ya İhraç Edilen Ürünlerin Başında Geliyor…

İşgal güçlerinin saldırılarına, yıkıma ve kuşatmaya rağmen Gazze Şeridi’nin en önemli ürünlerinden olan yüksek kaliteli çilek Avrupa pazarlarına ihraç ettiği ürünlerin başında geliyor.

Gazzeli çiftçiler, Avrupa pazarlarına ihraç edilecek çileğin herhangi bir katkı maddesi içermemesi için “güvenli ziraat” yapıyor ve ürünlerini laboratuarlarda inceletiyor.

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahya köyü, kaliteli çilek üretiminde aslan payına sahip. Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan çilek üreticisi çiftçi İbrahim Ğaben, Beyt Lahya’nın 1975’ten bu yana çilek ürettiğini söyledi.

Çileklerin Avrupa pazarlarına ihraç edilmesine öncülük eden ve Gazze Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Ğaben, Avrupa pazarlarına gittiğini ve Beyt Lahya’da yetiştirilen çilekleri gördüğünü ifade etti.

Gazze’nin çileğinin rengi, tadı ve boyutu bakımından dünyanın en kaliteli çileği olmasının gurur verici olduğunu söyleyen Ğaben, Avrupalıların da buna şahitlik ettiğini bildirdi.

Avrupalıların Gazze gibi kuşatma altındaki küçük bir coğrafyadan bu kadar kaliteli bir ürünün çıkmasına şaşırdıklarını belirten Ğaben, özellikle Hollandalıların çilek üretimiyle ilgilendiğini fakat Avrupalıların üretime ilgisinin henüz yeterli düzeyde olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.