İşgal Şirketleri Batı Yaka’nın Elektriklerini Kesme İşlemini Durdurdu…

  • 27 Şubat 2015
  • 819 kez görüntülendi.
İşgal Şirketleri Batı Yaka’nın Elektriklerini Kesme İşlemini Durdurdu…

Siyonistlere ait haber kaynaklarının yayınladığı haberlere göre dün gece (26 Şubat Perşembe) Özerk Yönetim ile işgalcilere ait elektrik şirketleri arasında, Özerk Yönetim’in vergi gelirlerinin bir kısmının bu şirketlerin hesabına aktarılması konusunda ittifak sağlanmasından sonra Batı Yaka bölgesinde bazı şehirlerin ve yerleşim alanlarının elektriklerinin kesilmesi işlemi durduruldu.

Söz konusu haber kaynaklarının haberlerine göre işgalcilere ait elektrik şirketleriyle Özerk Yönetim arasında, vergi gelirlerinden iki yüz milyon şikel paranın şirketlerin hesabına aktarılması üzerinde anlaşma sağlandı. Bu anlaşmanın uygulamaya geçirilmesiyle birlikte elektrikleri kesilmiş olan şehirlerin ve yerleşim alanların elektrikleri yeniden bağlandı.

Batı Yaka bölgesindeki Nablus ve Cenin şehirlerinde, işgalcilere ait elektrik şirketlerinin paralarının ödenmediği gerekçesiyle geçtiğimiz hafta içinde elektrikler iki kez kesilmişti.

Gazze’ye uygulanan elektrik ablukası ise devam ediyor. Gazze’nin içinde elektrik üreten termik santrallerin ihtiyaç duyduğu yakıtın da bölgeye sokulmasının sık sık engellenmesi sebebiyle bu santraller tarafından da ihtiyacı karşılayacak miktarda elektrik üretilemiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.