İşgal topraklarında, Filistinliler protesto eylemi düzenledi

  • 29 Ocak 2017
  • 1.062 kez görüntülendi.
İşgal topraklarında, Filistinliler protesto eylemi düzenledi

1948 sınırları içinde yaşayan Filistinliler, Siyonist rejimin Beir Seba’daki ez-Zernuk köyünü yıkma ve sakinlerini evlerinden kovma kararını protesto ettiler.

Filistinli eylemciler bugün Beir Seba’da protesto eylemi düzenleyerek, Siyonist rejimin Filistinliler’e ait köyleri yıkma ve sahiplerini evsiz barksız bırakma politikasını reddettiler.

Daha önce de binlerce Filistinli’nin katılımıyla 1948’de işgal edilen topraklarda yer alan Arara köyünde düzenlenen eylemde, Siyonist rejimin Filistinliler’in evlerini yıkma ve askerlerince Filistinliler’i katliam etme politikasını protesto etmişlerdir.

Siyonist rejim Filistinlilere ait 70 bin hektarlık bir alan ve Nakab’daki 36 köyü yıkmaya çalışıyor.

Siyonist rejim geçen Perşembe de 153 yerleşim birimi daha Doğu Kudüs’te inşa etme kararı aldı.

Trump’ın ABD’de başkanlık koltuğuna oturması ve İsrail’e destek vermesinin ardından işgal rejiminin Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetleri hız kazanmıştır.

Öte yandan, Siyonist yerleşimciler, işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında bu sabah (29 Ocak Pazar) El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.Yahudi yerleşimcilerin öğleden önce gerçekleştirdikleri baskının ardından işgal güçlerinin El-Mağaribe Kapısı’nı saat 10:30’da yeniden kapattığı ifade edildi.Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, bu sabah toplam 35 yerleşimcinin küçük gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ve yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda dolaşarak provokatif davranışlar sergilediklerini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.