İşgal Yönetimi En-Nakab’taki El-Arakib Köyünü 113’üncü Kez Yıktı

  • 17 Mayıs 2017
  • 1.168 kez görüntülendi.
İşgal Yönetimi En-Nakab’taki El-Arakib Köyünü 113’üncü Kez Yıktı

İşgal rejimine bağlı yıkım ekipleri işgal altındaki Filistin topraklarının güneyinde yer alan En-Nakab bölgesindeki Filistin köyü El-Arakib’i 113’üncü kez yıktı.

El-Arakib Köyünü Savunma Komitesi üyesi Aziz Et-Turi, işgal yönetimine bağlı yıkım ekiplerinin ağır iş makinaları eşliğinde ve işgal güçlerinin himayesinde bu sabah (17 Mayıs Çarşamba) köye baskın düzenlediğini, çadırlardan ve barakalardan oluşan evleri yıktığını söyledi.

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Et-Turi, bu sabah yıkılan evlerin 25 Nisan’da yıkıldıktan sonra sahipleri tarafından yeniden yapılan evler olduğunu ifade etti.

Et-Turi, köy halkının her yıkımdan sonra yaptığı gibi yıkılan evlerini yeniden inşa edeceğini ve topraklarını terk etmeyeceğini belirtti.

En-Nakab Çölü’nde Bi’r Es-Seb’a kentinin kuzeyinde yer alan El-Arakib köyü, işgal rejiminin meşru yerleşim alanı kabul etmediği 45 köyden biri. İşgal yönetimi köyü sürekli hedef alarak evlerini yıkıyor ve köy halkını zorla göç ettirmek istiyor.

En-Nakab bölgesi 12 bin 577 kilometrekarelik alanıyla tarihi Filistin topraklarının yüzölçümünün yüzde 40’ını oluşturuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.