İşgal Yönetimi Filistinli Genç Kızı Yargısız İnfaz Eden Polisi Suçsuz Buldu

  • 24 Nisan 2017
  • 1.437 kez görüntülendi.
İşgal Yönetimi Filistinli Genç Kızı Yargısız İnfaz Eden Polisi Suçsuz Buldu

İşgal radyosu bu sabah (24 Nisan Pazartesi) yayınladığı haberde, işgal rejimi Adalet Bakanlığı’na bağlı polisleri soruşturma biriminin Filistinli bir genç kızı kasıtlı olarak yargısız infaz eden polisle ilgili dosyayı kapattığını bildirdi.

Haberde, işgal polisinin yaklaşık bir buçuk yıl önce Kudüs’te bıçaklama eylemi girişiminde bulundukları iddiasıyla iki genç kızın üzerine ateş açtığı, 14 yaşındaki Hedil Avvad şehit olurken teyzesinin kızı 15 yaşındaki Nurhan Avvad’ın da yaralandığı ifade edildi.

İşgal radyosu, dosyanın kapatılma nedeninin söz konusu işgal polisi aleyhine yeterli delil bulunmaması olduğunu söyledi.

Filistinli genç kız elinde makasla kendisini Yahudi yerleşimcilerin saldırısından korumaya çalışırken işgal polisinin bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla Hedil’in üzerine ateş açtığını gösteren video görüntüleri yayınlanmıştı.

Kudüs İntifadası’nın başladığı Ekim 2015’ten bu yana işgal güçleri Filistinli birçok genç erkeği ve kızı bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla gözaltına aldı veya yargısız infaz yaparak şehit etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.