İşgal Yönetimi Filistinli İki Çocuk Esire İdari Hapis Cezaları Verdi

  • 01 Ekim 2019
  • 634 kez görüntülendi.
İşgal Yönetimi Filistinli İki Çocuk Esire İdari Hapis Cezaları Verdi

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal yönetiminin Cenin vilayeti sakinlerinden 17 yaşlarındaki iki gence idari hapis cezaları verdiğini açıkladı.
Heyet, bugün (1 Ekim Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Nidal Amir isimli genci geçen yıl sonlarında gözaltına aldığını ve 6 ay idari hapis cezası verilen gencin cezasının bitiminden iki gün önce 6 ay daha uzatıldığını ifade etti.
Bildiride, esir Hafız Zeyud’un da geçen ay gözaltına alındığı ve 4 ay idari hapis cezasıyla cezalandırıldığı belirtildi.
Bildiride ayrıca her iki esir gencin de işgal rejimine ait Mecdu Cezaevi’nin çocuk esirler bölümünde tutulduğu kaydedildi.
Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal yönetimini Filistinlilere keyfi idari hapis cezaları vermeye devam etmemesi yönünde uyardı.
Heyet, işgal rejimi zindanlarında idari hapis cezalarıyla tutulan Filistinli esir sayısının 500’e ulaştığını ve esirlerden 6’sının idari hapis cezalarını protesto için açlık grevinde olduğunu açıkladı.
İdari hapis cezalarıyla işgal rejimi zindanlarında tutulan esirler arasında üç kadın esirin de bulunduğunu belirten Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, idari hapis cezası uygulamasına son verilmesini sağlamak için harcanan çabaların yoğunlaştırılmasını istedi.
 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.