İşgal yönetimi Hamas liderlerinden Cemal Et-Tavil’in idari tutukluluğunu uzattı

  • 01 Haziran 2022
  • 109 kez görüntülendi.
İşgal yönetimi Hamas liderlerinden Cemal Et-Tavil’in idari tutukluluğunu uzattı

İsrail işgal mahkemesi İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden ve Batı Şeria’nın orta kesiminde yer alan El-Bire şehrinin ahalisinden olan Cemal Et-Tavil’in idari tutukluluk süresini yeniden uzattı.

İşgal yargısının Cemal Et-Tavil’in idari tutukluluk süresini altı aylığına ve üçüncü kez uzattığı haber verildi.

Cemal Et-Tavil, sekiz ay süren idari tutukluluğun ardından 2021 yılının Mart ayında serbest bırakılmasından kısa bir süre sonra Haziran 2021’de işgal rejiminin özel birlikleri tarafından evinin önünde yeniden gözaltına alınmış sonra idari tutuklama ile hapse atılmasına karar verilmişti.

Et-Tavil, idari tutukluğu döneminde, kızının da yine idari tutuklama ile esir edilmesini protesto amacıyla bir ay süreyle açlık grevine gitmişti. Daha sonra kızının idari tutukluluğu hakkında nihai bir tarih verilmesi üzerine açlık grevine ara vermişti.

Filistin’in tanınmış gazetecilerinden ve Cemal Et-Tavil’in kızı olan Büşra Et-Tavil, geçtiğimiz Mart ayının 21’inde Nablus şehrinin güneyindeki Za’tere askeri kontrol noktasında işgal güçleri tarafından esir edilmişti.

Hamas’ın Batı Şeria’daki önemli liderlerinden olan Cemal Et-Tavil, daha önce bir süre El-Bire şehrinin belediye başkanlığı yapmıştı ve “Buluşma yerimiz Kudüs” listesinde milletvekili adayları arasında yer almıştı.

Cemal Et-Tavil şimdiye kadar 16 yıl süreyle işgal zindanlarında esaret hayatı yaşadı. Hanımı da 2010 yılında esir edilmişti. Gazeteci kızı Büşra Et-Tavil ise halen, “idari tutuklama” uygulamasıyla esaret altında tutuluyor.

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı “idari tutuklama” uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.