İşgal Yönetimi Hasta Esirlere Şantaj Amacıyla Tedavilerini Geciktiriyor…

  • 11 Şubat 2015
  • 681 kez görüntülendi.
İşgal Yönetimi Hasta Esirlere Şantaj Amacıyla Tedavilerini Geciktiriyor…

Esirler Araştırma Merkezi, Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan işgal zindanlarında on yıl ve daha fazla yatan ve özgürlüğe kavuşan esirleri sağlık kontrolünden geçirmesini isteyerek, birçok eski esirin işgal zindanlarında yakalandıkları müzmin hastalıklar nedeniyle hastanelere başvurduğuna dikkat çekti.

Ed-Damir İnsan Hakları Müessesesi Müdürü Halil Ebu Şemmale, eski esirlerin sağlık durumlarının takibi neticesinde çoğunluğunun müzmin hastalıklara yakalandığının tespit edildiğini, işgal cezaevleri idaresinin hasta esirlere gerekli muayene ve tedavi imkanı tanımadığını, bu nedenle birçok esirin cezaevinde veya özgürlüğe kavuştuktan kısa süre sonra şehit olduğunu söyledi.

İşgal yönetiminin esirlere şantaj yapmak ve onurlarıyla oynamak amacıyla tedavilerini ihmal ettiğini belirten Ebu Şemmale, esirlere bu şekilde dolaylı yoldan işkence yapan işgal yönetiminin uluslararası hukuka ve anlaşmalara uymadığına dikkat çekti.

Esirler konusu uzmanı Rafet Hammude de insan hakları örgütlerine çağrıda bulunarak, Dördüncü Cenevre Anlaşması’nın dördüncü faslına ve özellikle de 91 ve 92’inci maddelerine uyması, hasta esirlere gerekli tedavi imkanlarını sunması için işgal rejimine baskı yapılmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.