İşgal yönetimi İsrail, Cenin’de geniş çaplı tatbikat düzenliyor

  • 26 Aralık 2014
  • 852 kez görüntülendi.
İşgal yönetimi İsrail, Cenin’de geniş çaplı tatbikat düzenliyor

İşgal ordusu tatbikat sırasında Filistinlilerin yerleşim alanlarıyla tarım arazilerine zarar veriyor

Siyonist işgal güçlerinin dün akşam saatlerinde Batı Yaka’nın Cenin bölgesinde geniş çaplı bir askerî tatbikat ve eğitim çalışması başlattığı haber verildi. İşgal güçlerinin bu amaçla ırkçı ayrım duvarının arkasında kalan ve meskun olmayan Doğu Berta’a köyünün arazisini kapattıkları ifade edildi. Fakat bu bölgede meskun alanlar birbirine yakın olduğundan tatbikat faaliyetlerinin de civarda oturan Filistinlilerin evleri arasında gerçekleştirildiğine, atışların evlere yakın noktalarda yapıldığına dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin bölgedeki muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri tatbikat ve eğitim faaliyeti için çok sayıda askeri ve aracı faaliyet alanına yığdılar. Askerlerin ve araçların burada cadde ve sokaklara yayılması çevrede oturanların hareketlerini zorlaştırıyor.

Tatbikat ve eğitim faaliyeti için getirilen askerlerin çoğunlukla zeytin bahçelerine yayıldıkları ve gerek bu bahçelere, gerekse meskûn alanlara girişleri engelledikleri ifade edildi.

İşgal güçleri daha önce de Batı Yaka bölgesinde tatbikat amacıyla kapattıkları alanlardan, ahalinin bahçelerine, ekim alanlarına, ağaçlarına, sebzelerine ve eşyalarına büyük miktarlarda zarar verdikten sonra çıkmışlardı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.