İşgal Yönetimi Kudüs’ün Lifta Köyünü Siyonist Kültür Mirası Listesine Kaydediyor…

  • 16 Şubat 2015
  • 698 kez görüntülendi.
İşgal Yönetimi Kudüs’ün Lifta Köyünü Siyonist Kültür Mirası Listesine Kaydediyor…

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, 1948’de sakinleri zorla göç ettirilen Kudüs’e bağlı Lifta köyünün ve 500 dönümlük topraklarının Siyonist kültür mirası listesine kaydedilmesi çabaları konusunda uyarıda bulundu.

El-Aksa Müessesesi, bugün (16 Şubat Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, işgalcinin köydeki Filistin kültürüne el koyma niyetinde olduğu belirtildi.

İşgal yönetiminin hedefinin köyü ve çevresini sözde İbrani kültür mirasına dönüştürmek ve bölgeye ziyaretlerin yoğunlaşmasını sağlamak olduğunu kaydeden El-Aksa Müessesesi, planın İslami ve Arap eserlerini sözde Yahudi kültür mirasına dönüştürmeyi hedefleyen çok daha büyük ve kapsamlı bir planın parçası olduğunu ifade etti.

Lifta köyünün tarihiyle, eserleriyle, evleriyle ve ağaçlarıyla Arap ve İslam köyü olduğunu vurgulayan El-Aksa Müessesesi, köyde mezarlıklar, cami ve tarım arazileri olduğunu belirtti.

İşgal rejimi medyası birkaç gün önce Siyonist UNESCO komitesinin Lifta ve Ayn Karim köylerinin Siyonist kültür mirası listesine alınmasına ve her iki köyün de tarihi bölge ilan edilmesine karar verdiğini yazmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.