İşgal Yüksek Mahkemesi 700 Kudüslünün Batnu’l-Heva’dan Sürülmesini Onayladı

  • 22 Kasım 2018
  • 1.291 kez görüntülendi.
İşgal Yüksek Mahkemesi 700 Kudüslünün Batnu’l-Heva’dan Sürülmesini Onayladı

İsrail’in Yüksek Mahkemesi Kudüs’ün güneyindeki Silvan beldesinde yer alan Batnu’l-Heva mahallesi ahalisinin verdiği dilekçeyi reddederek Atirat Kohenim adlı yahudi yerleşimi derneğinin 700 kadar Filistinlinin sürgünü işlemini devam ettirmesine onay verdi.

Mahkeme dün (21 Kasım Çarşamba) vermiş olduğu kararda Filistinlilerin evlerinin, yahudilerin 1948 işgalinden önce sahip oldukları arazilerin üstüne kurulmuş olduğu iddiasında bulundu. Mahkemenin bu kararı ise yargıçlar kurulunun adı geçen siyonist örgütün bu toprağa el koyma konusunda dayandığı gerekçelerin çeşitli şüpheler içerdiği, toprağın bu örgüte verilmesinin yasallığı konusunda önemli soru işaretlerinin bulunduğuna dair raporuna rağmen verilmiş durumda.

48 Arapları sitesinin yayınladığı habere göre işgal mahkemesine verilen dilekçede Batnu’l-Heva mahallesinden 104 kişinin imzası bulunuyordu. Kudüs’ün yahudileştirilmesi için çalışan siyonist örgüt Atirat Kohenim ise buradaki Filistinli ailelerin sürgün edilmesi için talepte bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.