İşgalci İsrail güçleri Ramallah’ta bir Filistinliyi şehit etti

  • 30 Mayıs 2020
  • 515 kez görüntülendi.
İşgalci İsrail güçleri Ramallah’ta bir Filistinliyi şehit etti

Terör rejimi İsrail güçleri, Batı Yaka’da bir Filistinliyi şehit ettiler.

Siyonist İsrail güçleri, sözkonusu Filistinlinin aracını İsrail askerlerinin üzerine sürme amacının olduğunu ileri sürdüler.

Bu arada Kalkilya bölgesinde  terör rejimi İsrail aleyhindeki bir protesto gösterisinde de bazı Filistinliler siyonistlerin açtığı ateş sonucu yaralandı.

Öte yandan işgal altındaki Doğu Kudüs’te İsrail güçlerince gözaltına alınan Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri serbest bırakıldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesindeki Yafa (El Halil) Kapısı’nda bulunan polis merkezine götürülerek kısa süre gözaltında tutulan Şeyh Sabri, “halkı ırkçı İsrail’e karşı tahrik etmek ve kışkırtmak” iddiasıyla suçlandı.

Bir hafta Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılma cezası verilen Şeyh Sabri serbest bırakılırken, çarşamba günü yeniden ifade vermeye gelmesi istendi.

Şeyh Sabri, dün öğleden sonra Doğu Kudüs’ün Es-Suvvane Mahallesi’nde bulunan evine baskın düzenleyen İsrail güçlerince gözaltına alınmıştı.

Terör rejimi İsrail makamları, ocak ayında da kısa süreliğine gözaltına alınan eski Kudüs-Filistin Müftüsü ve halihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Şeyh Sabri’ye 4 ay boyunca Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılma cezası vermişti.

Bu arada Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kudüs eski müftüsü Şeyh İkrime Sabri ve Mescidi Aksa murabıtı Henadi el-Halevani’nin Siyonist İsrail güçleri tarafından tutuklamasını kınadı.

Hamas yaptığı açıklamada ayrıca, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı savunan sembol isimlerin hedef alınmasının Filistin halkını Mescidi Aksa’yı savunmaktan vazgeçiremeyeceğini söyledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.