İşgalci İsrail kasım ayında 43 Filistinliyi şehit etti

  • 02 Aralık 2019
  • 543 kez görüntülendi.
İşgalci İsrail kasım ayında 43 Filistinliyi şehit etti

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, işgal güçlerinin Kasım ayında 43 Filistinliyi şehit ettiği ve 8’i kadın ve 58’i çocuk olmak üzere 360 Filistinliyi gözaltına aldığını açıkladı.

Merkez, dün (1 Aralık Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esir Sami Ebu Diyak’ın geçen ay işgal rejimi zindanlarında tıbbi ihmal sebebiyle şehit olduğunu ifade etti.

Bildiride, işgal güçlerinin Kasım ayında Gazze Şeridi sakinlerinden 7 kişiyi gözaltına aldığı, gözaltına alınanlardan ikisinin tacir olduğu ve Beyt Hanun (Erez) Kapısı’nda gözaltına alındıkları belirtildi.

Filistinli iki balıkçının geçen ay Rafah sahilleri açıklarında avlanırken işgal güçlerince gözaltına alındıkları kaydedilen bildiride, işgal güçlerinin Kasım ayında iki genci de Gazze Şeridi’nin doğusunda sınır hattını geçtikleri gerekçesiyle gözaltına aldığı hatırlatıldı.

Bildiride, işgal güçlerinin geçen ay Kudüs Valisi Adnan Gays’ı birkaç kez gözaltına aldığı ve ifade vermeye çağırdığı, ayrıca Kudüs İşleri Bakanı Fadi El-Hedmi’yi de ifade vermeye çağırdıktan sonra gözaltına aldığı belirtildi.

İşgal güçlerinin geçen ay Filistinli kadınları da hedef aldığını ve 8 kadını gözaltına aldığını bildiren Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, Kasım ayında gözaltına alınan kadınlar arasında Mecdu Cezaevi’nde esir tutulan oğlu Visam Hanun’u ziyarete gittiği sırada gözaltına alınan Kifah Amuri’nin de olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.