İşgalci İsrail Rejimi BAE, İsrail’le serbest ticaret alanında yeni bir anlaşma imzaladı

  • 01 Haziran 2022
  • 99 kez görüntülendi.
İşgalci İsrail Rejimi BAE, İsrail’le serbest ticaret alanında yeni bir anlaşma imzaladı

İsrail işgal rejimi, “normalleşme” sürecinin kazandırdığı güç ve imkanları değerlendirerek, Kudüs’e ve Mescidi Aksa’ya ateş yağdırırken, şeklen onun katliamlarını ve saldırılarını kınadıklarını söyleyenler, onunla sürekli yeni yeni anlaşmalar imzalamaktan da geri durmuyorlar.

İsrail işgal rejimiyle Birleşik Arap Emirlikleri’nin bugün (31 Mayıs Salı), Dubai’de serbest ticaret konusunda bir anlaşma imzaladığı açıklandı. Bunun, bu alanda imzaladıkları ilk anlaşma olduğu belirtiliyor.

İsrail İktisat Bakanlığı dün akşam yaptığı yazılı açıklamada, BAE ile hem hizmet hem de ürün sektöründe karşılıklı ticaretin artırılması konusunda kapsamlı, önemli ve yönlendirici bir anlaşma imzalanması beklentisi içinde olduklarını, bu anlaşmayla “İsrail”den BAE’ye ihracatın da artırılacağını dile getirmişti.

Açıklamada, anlaşmayla gıda maddeleri, tarım ürünleri, kişisel bakım ürünleri, sağlık ürünleri, ilaçlar ve daha başka ticari ürünlerin %96’sına bir kerede veya aşamalı olarak vergi muafiyeti getirileceği belirtilmişti.

İşgal hükümetinin bayan üyelerinden Sanayi ve Ekonomi Bakanı Orna Barbivai dün akşam anlaşmayı imzalamak üzere BAE’ye gitmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.