İşgalci İsrail rejimi Yüksek Mahkemesi esirlere zorla yemek verme yasasını onayladı

  • 12 Eylül 2016
  • 918 kez görüntülendi.
İşgalci İsrail rejimi Yüksek Mahkemesi esirlere zorla yemek verme yasasını onayladı

Siyonist İsrail Yüksek Mahkemesi, zorla yedirme kararının gayri meşru olduğu, doktorların veya bir başkasının buna hakkı olmadığı yönünde yapılan itirazı reddederek, kanunun kişinin onurlu bir hayat sürme ve ifade özgürlüğüne zarar vermeden toplumun genel çıkarını gözettiğini öne sürdü.

İşgal rejimi parlamentosu Knesset, Temmuz ayının sonunda açlık grevindeki esirlere zorla yemek yedirme yasasını kabul etmişti.
Yasanın esirin hayatı tehlikeye girmesi halinde cezaevleri idaresine esire zorla yemek yedirme hakkı verdiği ifade edildi.
Filistinli Esir Kulübü Hukuk Birimi Genel Müdürü Cevad Bulas, yasanın cezaevleri idaresine açlık grevindeki esirlere karşı kullanacağı bir silah verdiğini ve açlık grevlerini engellemeyi amaçladığını söyledi.

(Bu arada Esirler ve Özgürleşenler İşleri Heyeti esirlerin ifadeleriyle ilgili yeni bilgiler paylaşarak, aralarında çocuk esirlerin de olduğu Filistinli esirlerin tutuklanma esnasında ve sorgu merkezlerinde işgal güçleriyle, milis güçlerin ağır işkencelerine maruz kaldıklarını belirtti.

Ofer zindanında bulunan ve Ebu Dis beldesi sakinlerinden olan Muhammed Hasan Vahiş (19) kendisini ziyaret eden avukat Luey Akke’ye şu bilgileri verdi: “belde caddelerinden birinde işgal askerleriyle milislerden bazıları benimle karşılaştı. Sıfır noktadan bana plastik mermi sıktılar. Üzerime çullanan beş kişi ise darp etmeye başladılar. Yaralı olduğum halde beni dövdüler. Saldırıda ayağım kırıldı. Ardından beni Hadassah Hastanesine götürdüler. Alçıya alınan ayağımdaki alçı beş gün sonra söküldüğü için hâlâ dayanılmaz ağrılar çekiyorum.”)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.