İşgalci İtalya, Çatışmaları Bahane Ederek Libya’yı işgale hazırlanıyor…

  • 14 Şubat 2015
  • 1.407 kez görüntülendi.
İşgalci İtalya, Çatışmaları Bahane Ederek Libya’yı işgale hazırlanıyor…

İtalya Dışişleri bakanının Libya’da savaşmaya hazır oldukları yönünde açıklamalarının yankları sürüyor.  Bakan yaptığı açıklamada  Libya’da artık sözün bittiği ve askeri müdahalenin gerekli olduğunu ileri sürerek İtalya’nın da savaşa hazır olduğu yönünde açıklama yapmıştı.

Bu açıklamaları tartışılırken Malta Başbakanı Joseph Muscat Birleşmiş Milletler tarafından yapılacak bir müdahalede İtalya’nın yer almasından memnuniyet duyacağını belirten tweet attı. Libya’daki gidişata engel olmaya çalışılırsa  Malta’nın da kendi rolünü oynacağını belirtti.

İtalyan Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni yaptığı bir röportajda savaşan tarafların ateşkes sağlaması için Birleşmiş Milletler elçisi Bernardino Leon’un arkasında durduklarını belirtmişti. Ancak konuşmaların artık sonra erdiğini ve İtalya’nın savaşmaya hazır olduğunu “biz İtalya’ya birkaç saatlik bir mesafede terörist tehdit olduğunu inkar edemeyiz” sözleriyle dile getirdi. “Libya’daki durum kötüleşmeye devam ediyor” diyen Gentiloni İtalya’ nın IŞİD tarafından saldırıya uğrama ihtimalini gözardı edemeyeceklerini ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.