İşgalci rejim Filistinli şehitlerin naaşlarını ailelerine vermiyor

  • 25 Mayıs 2016
  • 773 kez görüntülendi.
İşgalci rejim Filistinli şehitlerin naaşlarını ailelerine vermiyor

İşgal rejimi İsrail İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan, dün (24 Mayıs Salı) aldığı kararla, yedi aydır morgda bekletilen şehit naaşlarını ailelerine teslim etme işlemini durdurdu.

Erdan, karara gerekçe olarak şehitler için düzenlenen cenaze törenlerinde işgal rejimi aleyhine kışkırtıcılık yapıldığını ileri sürdü.

İşgal polisi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal rejimi İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan’ın dün Kudüslü şehitler için düzenlenen cenaze törenlerinin resimlerini ve video görüntülerini incelediğini açıkladı.

Bildiride, cenaze törenlerinde işgal istihbaratının şehit ailelerine naaşları teslim için koştuğu şartların ihlal edildiği öne sürüldü.

Cenaze törenlerine Kudüslülerden onlarca kişinin katıldığını belirten işgal polisi, Erdan’ın cenaze törenlerinde şehit yakınlarının attığı sloganları kışkırtıcı bulduğunu söyledi.

Bildiride ayrıca, Erdan’ın işgal polisine şehit naaşlarının teslimi işleminin durdurulması talimatını verdiği ve işgal rejimi yüksek mahkemesinden de cenaze töreninin fotoğraflarını ve video görüntülerini izlemesini istediği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.