İşgalciler Batı Şeria ve Kudüs’te 2023’ün ilk 12 gününde 170 Filistinliyi esir aldı

  • 14 Ocak 2023
  • 64 kez görüntülendi.
İşgalciler Batı Şeria ve Kudüs’te 2023’ün ilk 12 gününde 170 Filistinliyi esir aldı

Filistin Esir Kulübü’nün yaptığı açıklamaya göre İsrail işgal güçleri Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 2023 yılının ilk 12 gününde toplamda 170 Filistinliyi gözaltına aldı.

Esir Kulübü bugün (12 Ocak Perşembe) yaptığı açıklamada işgal güçlerinin Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs çevresinde bazı kasabalara ve mülteci kamplarına tekrar tekrar baskınlar düzenlediğini ve tutuklamalar yaptığını dile getirdi. Bunların başında da El-Halil’deki Beytu Ummer kasabası, Beytlahim’in güneyindeki Dehişe Mülteci Kampı ve Kudüs’ün yakınındaki Kalendiye Mülteci Kampı yer alıyor.

Açıklamada esir almaların daha çok askeri kontrol noktalarında yoğunlaştığına, zaman zaman ifade vermek üzere işgal rejiminin istihbarat teşkilatının merkezlerine çağrılan bazı kişilerin de buralarda rehin alındıklarına, bazı kişileri teslim olmaya zorlamak amacıyla aile efradından farklı kişilerin de esir alındığına dikkat çekildi.

Kulübün açıklamasında esir alınanlar arasında kadın, çocuk, yaşlı, hasta ve yaralı dahil her kesimden insanların bulunabildiği, bu kişilerin gözaltına alınması için evlere baskın düzenlenmesi esnasında büyük bir tahribat yapıldığı, yakalama esnasında da insanlara vahşi saldırılar düzenlendiği vurgulandı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.