İşgalciler Doğu Kudüs’te Filistinlilerin Bina ve Tesisatlarını Yıktı

  • 19 Temmuz 2016
  • 797 kez görüntülendi.
İşgalciler Doğu Kudüs’te Filistinlilerin Bina ve Tesisatlarını Yıktı

Siyonist işgal güçlerinin bugün (19 Temmuz Salı) sabah askerlerle ve iş araçlarıyla düzenledikleri baskınlarda Doğu Kudüs bölgesinde yer alan Silvan mıntıkasında Filistinlilere ait büyük binaları ve tesisatları yıktıkları bildirildi. Alınan bilgilere göre sabah gerçekleştirilen baskınlarda Silvan mahallesinde ikamet amacıyla veya ticarî amaçla kullanılan beş bina ve tesisat tamamen yerle bir edildi.

Bölge ahalisinden Arafat Ebu’l-Humam’ın Quds Press haber ajansına verdiği bilgiye göre işgal güçleri sabahleyin yanlarına iş araçlarını da alarak onlarca askerle baskın düzenlediler. Baskıncılar Silvan bölgesinde Aynu’l-Levze mahallesinde kendi iş yerinin yanına inşa ettiği binasını yıktılar. Yıkılan binada kendisinin kaldığı odanın yanı sıra iş yeri için kullandığı üç depo ve arabasını koyduğu garajı bulunuyordu.

Ebu’l-Humam yıkılan binadaki iş yerleri vasıtasıyla sekiz kişilik ailesini geçindirdiğini ve yanında çalıştırdığı işçilerine maaş verdiğini dile getirdi.

150 m2’lik alana inşa edilmiş olan iş yerini yıkan işgalcilerin kendisini önceden uyarmadıklarına dikkat çeken Ebu’l-Humam yıkım için her zaman olduğu gibi binanın ruhsatsız inşa edildiği yalanına başvurduklarını söyledi.

İşgalcilerin sabahki baskınlarında daha başka iş yerleri ve binalar da yıkıldı. Yıkılan yerler arasında ikamet ve iş amacıyla kullanılan binaların yanı sıra buraların güvenliği için görevlendirilen bekçilerin kullandığı kulübeler de var.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.