İşgalciler Yine Gazze Sahiline Yakın Bölgelerde Balıkçılara Saldırdı

  • 01 Mayıs 2015
  • 1.008 kez görüntülendi.
İşgalciler Yine Gazze Sahiline Yakın Bölgelerde Balıkçılara Saldırdı

Siyonist işgal güçleri bugün (1 Mayıs Cuma) sabah saatlerinde yine Gazze’nin kara sahasında Filistinli balıkçı teknelerine saldırılarda bulundular. Bu arada işgal ordusuna ait kaynaklar tarafından dün gece yapılan açıklamalarda Gazze’nin güneyinde bir Filistinli gencin çitleri geçmeye çalıştığı sırada gözaltına alındığı bildirildi.

Filistin kaynakları tarafından verilen bilgilere göre işgal botları tarafından, Gazze şehrinin sahiline yakın bölgelerde Filistinli balıkçıların teknelerine doğru ateş edildi. Ancak balıkçı teknelerinin isabet almadığı ve herhangi bir zarar meydana gelmediği belirtildi.

Saldırının gerçekleştirildiği sırada balıkçıların sahilden dört mil uzakta oldukları, ateşkes anlaşmasında izin verilen bu mesafenin balıkçıların avlanabilmeleri için zorunlu olduğu fakat işgal güçlerinin zaman zaman bu mesafede de saldırıda bulunarak balıkçıları rahat bırakmadıkları ifade edildi.

Öte yandan işgal ordusuna ait kaynaklar tarafından Gazze’nin güneyinde bir Filistinli gencin gözaltına alındığı açıklandı. Bu gencin işgalcilerin kibbutzlarından birinin çitlerini aşmaya ve içeri girmeye çalıştığı iddia edildi.

Konuyla ilgili haberi yayınlayan 0404 adlı yahudi haber sitesinde gözaltına alınan gencin Gazze’nin güneyindeki sınır yakınında bulunan Eşkol bölgesinde bir kibbutza girmek istediği, bölgedeki askerî birliklerin de onu gözaltına alarak sorgulamak için Şabak sorgulama merkezine götürdükleri ifade edildi.

Ablukadan kaynaklanan aşırı yoksulluk ve işsizlik sebebiyle Filistinli gençlerden bazen iş bulma temennisiyle yahudilerin yerleşim merkezlerine geçenler oluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.