İşgale Karşı Ayağa Kalkan Filistin’de Öfke Günü

  • 09 Ekim 2015
  • 812 kez görüntülendi.
İşgale Karşı Ayağa Kalkan Filistin’de Öfke Günü

Bugün (9 Ekim) Cuma namazından sonra Batı Yaka’nın birçok şehir ve beldesiyle Kudüs ve çevresinde meydana gelen gösteri ve yürüyüşlere sert müdahale eden işgal güçleriyle çıkan çatışmalarda işgal güçleri 6 kişiyi şehit etti 67’den fazla kişiyi de yaraladı.

Bugün işgal güçlerinin mevzilendiği Nahil Uz ve Han Yunus’un doğu bölgesine yürümek isteyen Gazze halkına ateş açan işgal güçleri 5 kişiyi şehit etti 45’ten fazla kişiyi de yaraladılar.

El-Halil ve Kudüs’te yapılan bıçaklama eylemlerinde ise bir Siyonist polisle bir yerleşimci yaralanırken, eylemi yapanlardan biri ağır yaralandı diğeri ise şehit oldu.

Cenin şehrinde İslamî çevrelerin çağrısı üzerine yapılan gösteriye sert müdahale eden işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Saldırıda işgal güçleri yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba kullanırken, Filistinli gençler işgal askerlerine taş ve molotof attılar.

El-Halil şehrinde ve ona bağlı beldelerde Cuma namazından sonra meydanlara inen binlerce kişi işgal askerleriyle çatıştı. Göstericiler Kassam Tugayları’na işgalciye misillemede bulunması için çağrıda bulunurken, işgal güçleri göz yaşartıcı bomba, plastik mermi ve atık su kullandı.

Nablus, Cenin ve Kudüs şehirlerinde de benzer sahneler vardı. İşgal güçleri göstericileri dağıtmak için yoğun çaba harcarken, birçok noktada çatışmalar meydana geldi.

Kaynaklar Batı Yaka, Kudüs ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarında bugün meydana gelen gösteri ve yürüyüşlerde işgal güçlerinin onlarca kişiyi yaraladığını belirttiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.