İshak Cihangiri: Bercam’ın devam etmesi, taahhütlerin uygulanmasındaki dengelerle mümkün olacak

  • 02 Kasım 2019
  • 626 kez görüntülendi.
İshak Cihangiri: Bercam’ın devam etmesi, taahhütlerin uygulanmasındaki dengelerle mümkün olacak

İslami İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri, Bercam nükleer anlaşmasının devam etmesinin tüm tarafların taahhütlerini yerine getirmekte dengelerin sağlanması ve İran’ın söz konusu anlaşmanın ekonomik kazanımlarından yararlanması durumunda mümkün olacağını belirtti.

İslami İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri Bugün Cumartesi Özbekistan başkenti Taşkent’te düzenlenen 18. Şanghay İşbirliği Teşkilatı ŞİT başbakanları toplantısında yaptığı açıklamada, “İran, Amerika’nın  Bercam nükleer anlaşmasından çekilmesi ardından anlaşmanın diğer taraflarıyla diyalogların devam etmesi için hazır olduğunu bildirirken, bir sene sonra Bercam anlaşması kapsamında taahhütlerini askıya alma sürecini başlatmış oldu”ifadesini kullandı.

Cihangiri açıklamasının devamında Bercam anlaşmasının diğer taraflarının taahhütlerini yerine getirmeleri durumunda, İran’ın Bercam kapsamında nükleer taahhütlerini tekrar uygulayacağını söyledi.

Amerika’nın İran halkına karşı zalimane yaptırımların uygulanması konusundaki tek taraflı ve zorba girişimlerini, ekonomik terörizmin bariz göstergesi ve uluslararası hukuk ve BM bildirgesinin ihlali niteleyen Cihangiri, “tüm ülkeler kendi yükümlülükleri çerçevesinde tek taraflı girişimlere karşı uluslararası sürdürülebilir barış, güvenlik ve düzeni korumaya çalışmalıdır”diye kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.