İshak Cihangiri: Erbain İslam dünyasının vahdet gösterisidir

  • 19 Ekim 2019
  • 832 kez görüntülendi.
İshak Cihangiri: Erbain İslam dünyasının vahdet gösterisidir

Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Irak’ta Necef Valisi Levi Yaseri ile görüşmesinde, çeşitli ülkelerden milyonlarca İmam Hüseyin -s- hayranının kısa bir süreliğine bir araya gelmesi, İslam dünyasının dostluk, dayanışma ve vahdetini simgelediğini belirtti.

Büyük Erbain yürüyüşüne katılmak üzere Irak’ın Necef kentine giden Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ayrıca Iraklı yetkililere ve büyük alimlerine üç milyondan fazla İranlı ziyaretçiyi ağırlamalarından ötürü teşekkür etti ve Tahran yönetimi bu büyük kongrenin daha da muhteşem düzenlenmesi için hiç bir yardımı esirgemeyeceğini vurguladı.

Görüşmede Necef Valisi Levi Yaseri de Erbain etkinliği iki ülke ve iki millet arasındaki ilişkileri pekiştirmekte önemli rol ifa ettiğini, ikili ilişkileri daha da geliştirmek için tüm kapasitelerden yararlanmak gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Irak’a yaptığı bir günlük ziyaretinde Necef ve Kerbela arasında kurulan çadırlarda ziyaretçilere sunulan hizmetleri denetleyecek.

Bugün kameri 20 Sefer 1441, İmam Hüseyin -s- ve vefakar arkadaşlarının Kerbela çölünde şehit düştükleri günün kırkıncı günüdür. Erbain olarak anılan bu günde yine geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl yine büyük Erbain yürüyüşü tüm ihtişamı ve her zamanki azameti ile düzenleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.