İshak Cihangiri: Trump her zamankinden daha da yalnız

  • 15 Ekim 2017
  • 1.159 kez görüntülendi.
İshak Cihangiri: Trump her zamankinden daha da yalnız

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, ABD başkanı Trump’ın İran aleyhinde ve nükleer anlaşmaya karşı düşmanca açıklamalarına tepki göstererek, dünya ülkelerinin İran ve nükleer anlaşmaya desteklerinin, Trump’ı her zamankinden daha da yalnız bıraktığını söyledi.

İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletinde dün  gece açıklamada bulunan Cihangiri, Amerikan başkanının yeterli bilgiye sahip olmadığını belirterek,  ”Amerikan başkanı Trump’ın uluslararası onaylanmış bir anlaşmayı zan altına götürdüğünü’ söyledi.

Cihangiri, İran Devrim Muhafızları Ordusunun ise bölgenin mazlum ülkelerinin güçlü hamisi olarak kalacağını  belirtirken İran dış ilişkiler stratejik şurası başkanı Kemal Harrazi de,  Trump’ı, Alman diktatör Adof Hitler’e benzeterek, ‘Böyle bir diktatöre karşı tek  yol mücadeledir’ dedi.

Harrazi, Trump’ın İran ve nükleer anlaşma karşıtı  açıklamasına tepki göstererek Trump’ın şiddetli bir şekilde kendini büyük taslama gibi bir hastalığa müptela olduğunu belirtti ve ”Amerikan başkanı, dünyada diktatör bir sistemin kurucusudur” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.