IŞİD Gruplar Halinde Teslim Oluyor

  • 29 Eylül 2017
  • 1.366 kez görüntülendi.
IŞİD Gruplar Halinde Teslim Oluyor

Kerkük’ün batısındaki Havice ve çevresindeki IŞİD teröristlerini hedef alan operasyonun ikinci adımı bu sabah hayata geçti. Dağılan terör örgütünün üyeleri gruplar halinde teslim oluyor, son olarak 250 terörist aynı gün yakalandı.

Irak, Kerkük’e bağlı Havice ilçesindeki IŞİD teröristlerini temizlemek için başlattığı operasyonda ikinci aşamaya geçti.

Başbakan Haydar el İbadi, “Kerkük’ün batısındaki tüm bölgeleri kapsayan Havice’yi kurtarma operasyonunun ikinci aşamasını Sabaha karşı başlattık” açıklamasını yaptı.

Operasyonda ilk saldırılar, 21 Eylül sabahı başlamıştı.

Yerel kaynaklar, sayıları 200’ü geçen teröristin Abbasid ve çevresinde teslim olduğunu bildiriyor. Bir haftayı aşkın bir sürede teslim olanların sayısı 600’ü aşmış durumda.

Kerkük, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) lideri Mesut Barzani’nin gerçekleştirdiği tartışmalı referandumun en kritik kenti durumunda. Kerkük’te Türkmenler, Araplar ve Kürtler birlikte yaşıyor.

9 Temmuz’da elindeki en büyük kent Musul’u yaklaşık dokuz aylık bir operasyondan sonra kaybeden terör örgütü IŞİD, Türkmen kenti Telafer’i de Ağustos’ta yitirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.