IŞİD Kudüslü Hıristiyanları katliamla tehdit etti

  • 28 Haziran 2015
  • 771 kez görüntülendi.
IŞİD Kudüslü Hıristiyanları katliamla tehdit etti

Kudüs’te “İslam Devleti Kudüs Emirliği” imzasıyla Hıristiyanları, Ramazan Bayramına kadar şehri terk etmedikleri takdirde katletmekle tehdit eden bir bildiri dağıtıldı.

Kudüs’te “İslam Devleti Kudüs Emirliği” imzasıyla Hıristiyanları 17 Temmuz’a kadar şehri terk etmedikleri takdirde öldürmekle tehdit eden bir bildiri dağıtıldı.

Kimler tarafından dağıtıldığı henüz net olmayan bildiride, “Kafir Hıristiyanlar ya derhal şehri terk edersiniz ya da sizi Ramazan’ın bitişinde, Eid el-Fitr’de katlederiz. Bir ay, şehri terk etmeniz için yeterli bir zaman” denildi.

Konuyla ilgili Ha’aretz’e konuşan Kudüs Latin Patriği Michel Sabah ve Ortodoks Kilisesi Psikoposu Atallah Hanna, Filistinli Hıristiyanları hiçbir şeyin korkutamayacağını ve hiçbir gücün kendilerini Kudüs’ten ve vatanlarından ayıramayacağını söyledi.

Bildirinin geçtiğimiz günlerde Tabgha Kilisesi’nin kundaklanmasıyla ilgili gündemi değiştirmeyi amaçlıyor olabileceğini belirten Sabah, “Eğer bu tehdit gerçekse buyursunlar gelsinler. Gerçek değil de, dikkatleri Tabgha olayından ayırmayı hedefliyorsa, biz yine İsrail devletinden sorumluları adalete teslim etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.