“IŞİD” tartışması ABD Kongresi’ni birbirine kattı
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Obama’dan yetkilerinin Irak ve Suriye ile kısıtlanmamasını isteyerek daha fazla yıkım için yetki istedi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Obama yönetiminin IŞİD ile mücadele için Kongre’den istediği yetkinin Irak ve Suriye ile kısıtlanmamasını, Amerikan muharip gücüne yasak getirilmemesini ve 3 yıllık yetkiye uzatma imkanı sunulmasını talep ederken Mc Cain ışid terör örgütünü bir “islam devleti” olarak tanımlama ısrarıyla dikkat çekti. İlk olarak İsrail’in başlattığı bu taktik, maksatlı bir “İslam devleti kavramını lekeleme ve yıpratma” taktiği olarak biliniyor.
Kerry, Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde, Obama yönetiminin terör örgütü IŞİD’e karşı askeri güç kullanılmasına yönelik yetki talebi konusundaki oturuma katıldı.