IŞİD teröristleri: Liderimiz Bağdadi öldü

  • 25 Nisan 2015
  • 857 kez görüntülendi.
IŞİD teröristleri: Liderimiz Bağdadi öldü

Irak haber ajansı Waradana’ya konuşan bir kaynak, “IŞİD terör örgütü komutanları, birkaç gün önce Irak ordusunun başarılı operasyonları sonucu yaralanan Bağdadi’nin ölümünü doğruladı. Bağdadi, yaralandıktan sonra götürüldüğü Suriye’nin Rakka kentinde özel doktorun kucağında öldü” diye bildirdi.

IŞİD komutanlarının Musul yakınlarındaki Telafer kentinde Saddam Camisi’nde yeni “Halife”ye biat ettiği belirtildi.

IŞİD’in Yeni Lideri Ufri

Irak medyası, IŞİD teröristlerinin yeni liderinin Ebu Ala el-Ufri lakabını alan Abdurrahman Mustafa al-Şeyhlar olduğunu duyurdu.

Telafer doğumlu Ufri, fizik öğretmenliği ve ilahiyat eğitimini almasına rağmen dolmuş şoförlüğü yaparak para kazanıyordu. 1990’lı yıllarda, Telafer’in ilk tekfirci ve cihat ideolojisinin öğreticisi oldu. Ufri’nin çoğu zaman gizli bazen de açık şekilde Büyük Pazar Camisi’nde vaaz verdiği ifade ediliyor.

Musul’un El Hazar bölgesinde doğan Ufri ABD işgal ordusunun baskıları yüzünden 2004’te memleketinden kaçarak 2004 yılında Afganistan’a gitmiş ve El Kaide’ye biat etmişti.

El Kaide’nin Irak’taki danışma kurulunun başkanlığını da yapmış olan Ufri, bir dönem Amerikalılar tarafından göz altına alınmıştı ancak belli bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.