IŞİD’e Savaşçı Toplayan 3 Kişi, Pakistan’da Tutuklandı…

  • 22 Ocak 2015
  • 599 kez görüntülendi.
IŞİD’e Savaşçı Toplayan 3 Kişi, Pakistan’da Tutuklandı…

Pakistan İstihbarat birimleri biri IŞİD terör örgütü lideri olduğu sanılan ve Pakistanlıları Suriye’ye savaşmak için göndermek için çalışanın bulunduğu 3 kişiyi ülkenin doğusundaki Lahor ilinde tutukladı.

AFP Pakistan güvenlik kaynaklarından naklen, Suriye’deki IŞİD terör örgütü saflarında savaşmak için gençleri toplayan 3 kişiyi tutukladıklarını söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen kaynak, Yusuf Selefi adlı şahsın 40 yaşında Pakistanlı olduğunu, kendisiyle yapılan soruşturma esnasında 5 ay önce girdiği ve Türkiye’den geldiği, Pakistan’da IŞİD eylemlerini planlama üzerinde çalıştığını, bu şahsın geçen aylar içerisinde Afganistan sınırlarındaki Pakistan’ın kuzeybatısında bulunan silahlı terör gruplarının merkezi halindeki kabileler bölgesinde Pakistan Taliban üyeleriyle görüştüğünün sanıldığı ifade edildi.

Kaynak, Selefi’nin iki ortağı sayesinde Pencap vilayetine bağlı iki bölgeyi gezerek burada Pakistanlı gençleri Suriye’deki IŞİD terör örgütü saflarına katılmak üzere topladıklarını ekleyerek, Suriye’ye göndereceği her genç başına 600 dolar para aldığını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.