IŞİD’in Irak’ın kuzeyinde yeni cinayeti

  • 04 Aralık 2016
  • 1.438 kez görüntülendi.
IŞİD’in Irak’ın kuzeyinde yeni cinayeti

Irak’ın kuzeyinde yer alan Musul’da Irak ordusunun bu kenti teröristlerin işgalinden kurtarma operasyonlarında önemli gelişmelerin sağlandığı bir ortamda, Iraklı kaynaklar, IŞİD’in bölge halkına yönelik yeni cinayetlerini yayınladılar.

İRNA’nın haberine göre, Iraklı kaynaklar dün yaptıkları açıklamada, Irak ordusunun Dicle nehri bölgesinde yer alan Mosna ve Zehur’da  ilerlemelerinin ardından  IŞİD teröristleri Irak ordusuyla işbirliği yaptıkları gerekçesiyle 27 genci tutukladılar ve ardından da  halkın gözü önünde öldürdüler.

Irak Kürt komutanlardan Said Memuzini yaptığı açıklamada, IŞİD’in her gün yeni taktiklerle cinayetler işlediğini belirterek, bundan hedeflerinin de halkı korkutmak olduğunu söyledi.

Bu arada Musul’da Irak kürdistan yurtseverler birliği yetkililerinden Gıyat Surçi, Zehur bölgesinin en kısa zamanda teröristlerin kontrolünden tamamen geri alınacağını  söyledi.

Surçi, terör örgütü IŞİD’in  yolları Dicle nehrine bağlayan 5 köprüyü patlayıcılarla yıktığını  ve bu köprülerden askeri araçların geçişinin mümkün olmadığını ve ancak piyade güçlerinin bu köprülerden geçebileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.