IŞİD’in kuşatımı altındaki Girvan bölgesinden Iraklı 1000 aile kurtarıldı

  • 14 Mayıs 2017
  • 1.064 kez görüntülendi.
IŞİD’in kuşatımı altındaki Girvan bölgesinden Iraklı 1000 aile kurtarıldı

Irak sivil halk direniş güçleri el-Haşd’uş Şaabi güçleri, Musul’un batısında yer alan Girvan bölgesini kurtarmak için başlattıkları operasyon sonrası 1100 Iraklı aileyi IŞİD terör örgütünün ablukasından kurtardılar.

İRNA’nın verdiği habere göre Irak el-Haşd’uş Şaabi güçleri dün gerçekleştirdikleri operasyonlarda Girvan’ın 3 km.liğine ulaştılar. Bu operasyonda teröristlere ait çok miktarda silah, araç ve mühimmat deposunun ele geçirildiği bildirilmekte.

Girvan bölgesinde teröristlerin mevzilerin hedef alarak teröristlere önemli zayiatlar vrene Irak halk sivil savunma güçleri Girvan’ın kuzeyinde yer alan stratejik el-Hanisi bölgesini de teröristlerden kurtarmayı başardılar. Irak halk güçlerinin bu operasyonda teröristlerin bir çok bağlantı yollarını da kestikleri bildirilmekte.

Öte yandan Irak Başbakanı İbadi’nin dün ortak kuvvetler komuta karargahına giderek operasyonların nasıl devam ettiği konusunda komutanlardan bilgi aldığı bildirilmekte.

Bu brifingde operasyon komutanları Musul’un batı bölgesinin %90’lık kesiminin teröristlerden geri alındığını bildirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.