İslam Cumhuriyeti yetkililerden ABD Başkanı’nın tehditkar tweetine tepkiler sürüyor

  • 24 Temmuz 2018
  • 1.414 kez görüntülendi.
İslam Cumhuriyeti yetkililerden ABD Başkanı’nın tehditkar tweetine tepkiler sürüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin uyarılarına twitter hesabı üzerinden gösterdiği tepkide, “Asla ABD’yi tehdit etmeyiniz, bunun sonuçlarına katlanırsınız” şeklinde tehditte bulundu. İran İslam Cumhuriyeti yetkililerden, Trump’ın tehdit içerikli sözlerine sert yanıt geldi.

Bu bağlamda, İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Trump’ın tehdit içerikli tweetine gösterdiği tepkide, ABD’nin diplomasi arenasında bir nevi cehalet, barbarlık ve düzensizliğe müptela olduğunu kaydetti.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani bugün mecliste yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a ilişkin yaptığı açıklamaların cevap vermeye değmez olduğunu belirtti.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’la ilgili Twitter üzerinden paylaştığı son mesajına değinerek, “Her boş lafı yanıtlmaya gerek yok. Bu şahsın öne sürdüğü sözler diplomatik değildi tersine adi kimsenin laflarıydı. Kendisi ve patronu dünya çapında yolsuzlukla tanınıyor” dedi.

Ali Laricani, “Ne yazık ki, ABD diplomatik ilişkiler konusunda bir düzensizlik içinde. Bu devlet uluslararası arenada cahilce bir diplomasi yürütüyor. Yüce Allah cahilleri kendileriyle başbaşa bırakın diye tavsiye etmiş” ifadelerini kullandı.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mohammad Cevad Zarif’ten de Trump’ın tehdidine tepki geldi.

Zarif, Amerikan Başkanının İran’a karşı tehdit içeren Twitter mesajına değinerek, bu kabil tehditlerin İranlılar için bir önemi olmadığını belirterek, İranlıların 40 yıldan beri bu sözleri duyduklarını belirtti.

Zarif, ‘’Bizim için bunların önemi yoktur. Dünya birkaç ay önce buldan daha sert boş laflar duydu’’ dedi.Zarif, ‘’İranlılar daha medeni oldukları halde bu lafları 40 yıldır duyuyorlar. Bizim 1000’lerce yıllık geçmişimiz vardır ve bu uzun yıllar zarfında kendi imparatorluğumuz dahil, bir çok imparatorluğun çöküşünü gördük, bunlar bazı ülkelerin ömründen daha fazladır. Dikkatli ol’’ dedi.

Trump dün Twitter’den Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ikazlarına karşın büyük harflerle yazdığı mesajında , ‘’Asla ama asla ABD’yi tehdit etmeyiniz, zira bunun sonuçlarına katlanırsınız’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Ruhani iki gün önce yaptığı açıklamada, ‘’Amerikalılar İran ile barışın, barışların anası ve savaşın da savaşların anası olduğunu anlamalılar. İran milleti kendi efendisidir ve kimseye boyun eğmez’’ dedi.

Bu arada BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı yaptığı açıklamada, İran ve ABD liderlerinden ağız dalaşına son vermelerini istedi.

Beyaz Saray Sözcüsü de yaptığı açıklamada, Trump’ın açıklamalarına ABD’nin İran ile gerilimi tırmandırma niyeti olmadığını söyleyerek, geri adım attı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.