İslam İnkılabı Rehberi: Amerikan elitler, böylesi bir başkandan utanç duyuyorlar

  • 22 Eylül 2017
  • 1.241 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı Rehberi: Amerikan elitler, böylesi bir başkandan utanç duyuyorlar

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, ABD Başkanı’nın BM Genel Kurul Toplantısı’ndaki alçakça, aptalca ve tamamen gerçek dışı sözlerine işaretle, bu sözlerin kudretten değil, öfke, çaresizlik ve izansızlıktan kaynaklandığını belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei bugün Rehberlik Bilgeler Meclisi Başkanı ve üyelerini kabul ettiği görüşmede İran halkının düşmanlarının öfkelendiren esas sebebin İslam nizamının bölgesel ve uluslararası arenada artan ilerleme ve başarılarının olduğunu ifade ederek, “ABD Başkanı Donald Trump’ın BM Genel Kurul Toplantısı’ndaki sözleri, Amerikan halkı için onur verici olmadı ve Amerikan elitleri, bu sözlerden ve böylesi bir başkana sahip olmalarından utanç duymaları gerekiyor, elbette utanç duyduklarını da dile getirdiler” beyanatında bulundu.

İmam Hamanei, Amerikalılar’ın yıllar öncesinden Batı Asya bölgesi için planlar hazırladıklarını ve buna da “Yeni Ortadoğu” ve “Büyük Ortadoğu” adını verdiklerini, bu planın 3 esas mihverini Irak, Suriye ve Lübnan’ın olduğunu, ancak her üç ülkede de başarısız olduklarını belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi beyanatının devamında, ancak gelinen noktada bölge gerçeklerinin başka tür olduğunu zira, onların Lübnan’da bir şey yapamadıkları gibi, Irak’ta istediklerinin tam tersi olduğunu ve Suriye’de ise, ABD ve müttefiklerinin sayısız cinayetleri ve tekfirci terörist gruplara yoğun desteklerine rağmen, IŞİD için de yolun sonu görüldüğünü ve Nusra Cephesi gibi terörist grupların da izole edildiğini vurguladı.

İmam Hamanei, İran İslam Cumhuriyeti’nin varlığı ve tesirinin ABD ve Siyonist rejimin bölgedeki plan ve arzularının suya düşmesine neden olduğunu ve onları öfkelendiren şeyin işte bu olduğunu kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi’nin beyanatından önce Rehberlik Bilgeler Meclisi Başkanı Ayetullah Cenneti yaptığı konuşmada, İslam İnkılabı Reheri’nin devrimci tutumunun halk için ümit ve güven kaynağı olduğunu belirterek, başarılı olmak için devrimci olmak gerektiğinin altını çizdi.

Ayrıca, Rehberlik Bilgeler Meclisi üyeleri bugün sabah saatlerinde İran İslam cumhuriyeti Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni ile biatlerini tazelediler.

Rehberlik Bilgeler Meclisi Başkanı Ahmet Cenneti bugün İmam Humeyni’nin türbesinde bu konuda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugün dünyada sultacı güçler karşısında kendi bağımsızlığını savunan ve direnen ve kendi kaderini kendi eline alan İran benzeri bir ülkenin mevcut olmadığını söyledi.

Tüm düşmanlıklara ve komplolara rağmen İran’ın bugün her zamandan daha dinamik ve ayakta olduğunu belirten Ayetullah Cenneti, Rehberlik Bilgeler Meclisi üyelerinin daha fazla birlik ve dayanışma içinde olması ve toplumu bu yönde teşvik etmesi, kendi devrimci ve cihatçı ruhunu koruması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.