İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney: İran Milletinin Sorunu ABD Devletinin Zorbalığıyladır…

  • 28 Kasım 2014
  • 1.127 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney: İran Milletinin Sorunu ABD Devletinin Zorbalığıyladır…

İslam İnkılabı Rehberi, seferberlik mantığının insani ve ilahi sorumluluk gibi iki önemli temel üzerine kurulu olduğunu beyan etti.
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, bugün, muhtelif gönüllü seferberlik kesimlerinden temsilciler ve yüksek kurul üyelerini kabulünde, seferberlik (besic) faaliyet alanını sınırsız olarak niteledi, savunma, kalkınma, politika, iktisat, sanat, bilim, teknoloji ve mezhebi oluşumların, gönüllü seferberliğin faaliyet alanı olduğunu belirtti.
Bugün gönüllü seferberlik düşüncesinin Irak, Suriye, Lübnan ve Gazze’de müşahede olduğuna temas eden İslam İnkılabı Rehberi bu düşüncenin çok geçmeden, Kudüs-i Şerif’te ve Mescid-i Aksa’yı kurtarmak için görüneceğine vurgu yaptı.
İran milletin kahir çoğunluğun gönüllü seferber olduğu için, İslam Cumhuriyeti Nizamının yenilmez olduğunu ifade eden İslam İnkılabı Rehberi, İslam Nizamı hareketinin asıl yaklaşımının istikbarla mücadele olduğunu ve bu yaklaşımda, gevşeme veya hatanın olmaması gerektiğini kaydetti.
İran İslam Cumhuriyeti’nin Amerika milleti veya ülkesiyle hiçbir sorunu olmadığına vurgu yapan Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, “İran halkının sorunu, ABD devletinin zorbalığı ve aşırı taleplerde bulunmasıdır”, ifadelerini kullandı.
İran’ın nükleer müzakereci heyetinin ciddi, samimi ve mantıklı çabalarına işaret eden İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, İranlı heyetin nükleer müzakerelerde, hak ve insafla zorbalık karşısında direndiğini ve Amerika başta olmak üzere karşı tarafın tersine hergün başka bir şey söylemediğini belirtti.
Ayetullah Hamanei, müzakerelerin sonuç vermemesinin herkesten çok Amerikalıların zararına olduğunu, zira, artan iç sorunları ve milleti ile devleti arasında büyüyen çatlak sebebiyle, Amerika yönetiminin bu müzakerelere ve büyük bir başarıya ihtiyacı olduğunun altını çizdi.
Başkumandan, nükleer müzakereler eşliğinde İsrail’in güvenliğinin korunması zaruretinden bahseden bazı Amerikalı yetkililerin sözleri hakkında ise, “nükleer anlaşma sağlansa da, sağlanmasa da, her geçen gün İsrail güvensizleşecek, gerçi Amerikalı yetkililer İsrail’in güvenliği değil sadece kendi çıkarları peşindeler” diye, beyanatta bulundu.
İslam İnkılabı Rehberi, Amerikalı yetkililerin asıl hedefinin, küresel Siyonist kapitalist ağını memnun etmek olduğunu, zira, bu ağın onlara para, mevki ve rüşvet verdiğini ve ağın taleplerine karşı çıktıklarında, tehdit, rezil rüsva, hatta suikasta maruz kalacaklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.