İslam inkılabı rehberi: birlik, dayanışma ve tek sesliliğe vurgu yapması

  • 26 Kasım 2018
  • 1.265 kez görüntülendi.
İslam inkılabı rehberi: birlik, dayanışma ve tek sesliliğe vurgu yapması

İslam inkılabı rehberi İmam Seyid Ali Hamenei dün 32. Uluslararası Vahdet Konferansına katılan yabancı misafirler, üst düzey yetkililer ve geniş halk kitleleri ile bir araya gelerek, İslam dünyasının komplolara galip gelmesinin tek yolunun birlik, beraberlik, dayanışma ve tek seslilik olduğunu vurguladı.

İslam inkılabı rehberi süper güçlerin halkların İslami uyanışından dehşete kapıldıklarına işaretle “İslam’ın halkın kalplerine musallat olduğu yerlerde İstikbarın tokat yediğini ifade eden Ayetullah Hamenei, İstikbarın bir kez daha bölgede halktan tokat yiyeceğini” söyledi.

Son yıllarda bölge gelişmeleri ve IŞİD’in tekfirci-siyonizm ittifakından aldığı destekler sayesinde yaptığı saldırıları, Amerika’nın bölge çapında tasarladığı komplolarını sadede Suriye ve Irak ile sınırlı olmadığını, bunun Amerika ve uşaklarının tüm İslam dünyasını ele geçirmek için büyük bir komplonun başlangıcı olduğunu gösteriyor.

Bu komploda hiç şüphesi despot ve batı uşağı bazı yöneticiler bir araca dönüşürken petro dolarları da Amerika ve siyonizme hizmet etmektedir. İmam Hamenei bu bağlamda bazı bölge ülkelerinin İslam ve Kur’an-ı Kerim’e boğun eğmeleri yerine Amerika’yı izlediklerine değinerek ” Amerika istikbari huyundan dolayı bu ülkeleri aşağılamakta ve Amerika’nın boş konuşan başkanı herkesin gözü önünde Arabistan yöneticilerini süt veren ineğe benzetti. “dedi.

Bilindiği üzere Trump 2016 yılında seçim kampanyası ve çalışmaları sırasında Arabistan halkına hakaret ederek Arabistan’ın Amerika’nın dış siyasetinde fazla değeri olmadığını göstermek için “Al-i Suud bizler için sağmalık inek gibidir, ne zaman bize dolar ve altın vermezse onun kesilmesi emrini vereceğim ve başkalarından da bunu yapmalarını istiyoruz ve ya onlara bu işte yardım ederiz” şeklinde konuştu.

Raialyoum gazetesinin dünyaca ünlü yazarı Abdulbari Atvan bir makalede Amerika’nın bu tutumunu daha çok haraç kesmeye benzeterek şöyle yazdı: Amerika açısından zengin Arap ülkeleri sağmak, demokrasi ve insan haklarına nazaran önceliklidir.
Bu aşağılamaların Arabistan halkı ve Müslüman milletler için hakaret olduğunu ifade eden İmam Hamenei, bazı İslam ülkeleri yöneticilerinin Filistin ve Yemen’deki cinayetlerde Amerika’nın yanında yer aldıklarını fakat zaferin Filistin halkı ve Yemen halkının olacağını söyledi.
İslam inkılabı rehberi “Siyonist rejim yıllar önce Hizbullah karşısında 33 gün sonra yenildi. İki sene sonra Filistinliler karşısında sadece 22 gün dayanabildi, daha sonraki Gazze savaşında bu 8 gün oldu ve geçen hafta Siyonistler Filistin halkına iki gün dayandıktan sonra hezimete uğradılar ve bu Siyonist rejimin sürekli zayıfladığını göstermektedir’’ dedi.
Bu süreç ise direnişin bu saldırılara karşı sergilediği tutumun bölge dengelerinde iki önemli değişikliğe sebep olduğunu gösteriyor. İlkin bölgede Siyonist rejimden duyulan korkunun silikleşmesi ve yok olması; ikincisi ise Filistinli gençlerin ve eskiyi görmeyen kuşağın işgalciliğe karşı mücadele meydanına inmesi.
Buu gelişmeleri Amerika ve Siyonist rejim için bir kabusa dönüşmüştür. Bu yüzden Amerika’nın bölgedeki stratejisi 3 konu üzerine kurularak odaklanmıştır, bölge ülkeleri arasında ihtilaf çıkartma siyaseti, islami ülkelerde siyasi, ekonomik ve kültürel nüfuz, Müslümanlar arasında ihtilaf oluşturma siyaseti.
Bu yüzden İslam inkılabı rehberi İmam Seyid Ali Hamenei din alimleri ve aydınlara hitaben şöyle bir vurguda bulunuyor: Yapabildiğiniz kadar bölgede islami uyanış hareketi ve direnişi güçlendirin, zira bölgenin tek kurtuluş yolu, bu düşünce ve moralin yayılmasıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.