İslam inkılabı rehberi: Eğer mücadele alanında alimler olmasaydı İslam inkılabı gerçekleşmezdi

  • 31 Aralık 2017
  • 967 kez görüntülendi.
İslam inkılabı rehberi: Eğer mücadele alanında alimler olmasaydı İslam inkılabı gerçekleşmezdi

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamenei, Kum kenti şehit ve gazi alimler kongresi yöneticileriyle görüşmesinde, ”Eğer alimler mücadele alanında olmasaydı, İslam inkılabı gerçekleşmezdi’ dedi.

İslam inkılabı rehberlik ofisinin bildirdiğine göre, İslam inkılabı rehberi, hicri şemsi 22 aban ve miladi 13 kasım 2017 tarihinde  gerçekleşen bu görüşmede din alimlerinin Allah yolunda cihad alanında yaygın ve ciddi varlığı ve mücadele ve şehadetlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

İslam inkılabı rehberi, konuşmasının devamında “Tarihin bazı dönemlerinde ilim havzaları ve din alimleri zalim ile sömürgeciliğe karşı mücadeleden uzak durdurduğu için büyük darbeye uğradı. Fakat din alimleri İran düşmanlarına karşı durup mücadele ve direniş sahasına girdiğinde başarıyla sonuçlandı. Bunun en mükemmel örneği İslam İnkılabı sırasındaki İmam Humeyni’nin (ra) büyük hareketidir” açıklamalarında bulundu.” dedi.

İlim havzaları ve din alimlerinin İslam İnkılabı’ndaki kilit rolüne işaret eden İslam İnkılabı Rehberi, şunları kaydetti: ”Eğer din alimleri tağut rejimine (Şah rejimi) karşı mücadelede yer almasaydı İslam İnkılabı hiçbir zaman gerçekleşmeyecekti. Siyasi partiler, siyasi gruplar ve aydınların hiçbirisi, diktatörlük yapan Şah’ın yönetimini çökertmeye gücü yoktu. Halkın geniş çaplı katılımının yanı sıra Allah yolundaki gösterilen fedakarlıklar ve din alimlerinin Şah’la mücadeledeki olumlu etkisi bu hareketin dini yönünü ortaya koymuştur.” dedi.

İslam İnkılabı Rehberi, ilim havzaları ve din alimlerinin bugünkü vazifelerinin “inkılapçı olma”, “düşmanı iyi  tanıma”ve “onların hilelerine karşı hazır olma” olduğunu açıkladı.

Bunlara ilave olarak İslam İnkılabı Rehberi,  şehadetin yüce Allah’ın nezdindeki en yüksek rütbe olduğunu ve bunun herkese nasip olmayacağını belirterek, ‘biz hasretle şehitlerin yüce makamını arzuluyoruz’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.