İslam İnkılabı Rehberi: Ekonomik büyüme ile bölgede ve dünyada ülkenin konumunu iyileştirmeliyiz

  • 31 Ocak 2023
  • 82 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı Rehberi: Ekonomik büyüme ile bölgede ve dünyada ülkenin konumunu iyileştirmeliyiz

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamenei “Günümüzde, bir ülkenin konumunun iyileşmesi büyük ölçüde o ülkenin ekonomik durumuna bağlıdır. Bir ülkenin para birimi zayıfladığında, ekonomik imkanları düşer, günümüz dünyasında itibarı ve konumu da düşer.” dedi.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, bu sabah Tahran’daki İmam Humeyni (r.a) Hüseyiniyesi’nde bazı üreticiler ve bilgi tabanlı teknoloji alanında çalışanlarla bir araya geldi.
İmam Ayetullah Hamenei bu görüşmede, ülkedeki geçim sorunlarına değinerek, bu sorunların ekonomik büyüme olmadan çözülemeyeceğini vurguladı.
Ekonomik büyüme ile İran’ın bölgedeki ve dünyadaki konumunun korunması gerektiğini vurgulayan İmam Ayetullah Hamenei, “Günümüz dünyasında bir ülkenin kalkınması büyük ölçüde ekonomik durumuyla ilişkilidir. Bir ülkenin para birimi zayıflarsa, ekonomik imkanları da azalır. Dolayısıyla ülkenin bölgede ve dünyadaki konumunu koruyabilmek için bu ekonomik büyümeye ihtiyacımız var.” dedi.
İran’ın hızlı ve sürekli büyümeye ihtiyacı olduğunu belirten İmam Ayetullah Hamenei, “Son 10 yılda çeşitli sebeplerden dolayı ekonomik konularda bir gerileme yaşadık. Bu sebeplerin bir kısmı dış etkenlerle ilgili, bir kısmı da iç faktörlerle ilgili. Yaptırımlar konusu etkili oldu, petrolün değerinin düşürülmesi konusu bir dönem etkili oldu. Dolayısıyla 10 yıl gerideyiz. Bu geri kalmışlığı telafi etmek kolay bir iş değil ve doğal olarak orta vadede sürekli bir ekonomik büyümeyi gerektiriyor.” ifadelerinde bulundu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.