İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamaney: Ayetullah Seyyid Mustafa Humeyni, bilimsel yetenek, cesaret ve mücadelede mümtazdı

  • 23 Ekim 2017
  • 1.370 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamaney: Ayetullah Seyyid Mustafa Humeyni, bilimsel yetenek, cesaret ve mücadelede mümtazdı

İslam İnkılabı Rehberi, Merhum Ayetullah Hac Seyyid Mustafa Humeyni’nin muhtelif ebattan üstün bir şahsiyet olduğunu belirtti.

Tahran’da düzenlenen Mustafa Humeyni’yi Anma Kongresi yetkilileri, İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei tarafından kabul edildi.
İran İslam İnkılabı’nın büyük kurucusu Hz. İmam Humeyni’nin (r.a) en büyük evladı olan Ayetullah Seyyid Mustafa Humeyni’nin hayatı boyu sunduğu bilimsel ve inkılapçı hizmetleriyle parlak kişiliğini tanıtmak amacıyla Tahran’da düzenlenen Mustafa Humeyni’yi Anma Kongresi yetkilileri, bugün sabah saatlerinde İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei tarafından kabul edildi.
Hz. İmam Humeyni’nin (a.s) 1963 yılındaki tutuklanma vakasında Ayetullah Seyyid Mustafa Humeyni’nin önemli rolüne işaret eden İnkılap Rehberi, “Bu merhum, o günlerde Hz. Masume’nin (s.a) türbesinde tüm mücahitleri bir araya toplayarak cesurca bir hareket başlatıp halka rehberlik etti” beyanatında bulundu.
Hac Seyyid Mustafa’nın 1978 yılındaki gizemli vefatının bile halkın kalkınmasına zemin hazırladığını açıklayan İmam Hamanei, konuşmalarını şöyle sürdürdü: Hz. İmam Humeyni’nin (r.a) bu ağır kaybı, gizli bir Allah vergisi olarak değerlendirmesi, büyük İmamımızın bu acıya dayanıp sabırlı olması yönündeki büyük kişiliğini göstermiş oldu. Merhum Hac Seyyid Mustafa Humeyni, Hz. İmam Humeyni’nin (r.a)  en büyük hayranlarından biriydi ve İmam’ın kişiliğine yönelik yapılan küçücük bir saygısızlığa bile dayanamazdı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.