İslam inkılabı rehberi: İran milletinin mukaddes savunma yıllarındaki yenilmezlik mesajını dünyaya anlatalım

  • 27 Eylül 2018
  • 2.028 kez görüntülendi.
İslam inkılabı rehberi: İran milletinin mukaddes savunma yıllarındaki yenilmezlik mesajını dünyaya anlatalım

İran İnkılabı rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, Mukaddes Savunma filmleri ve eserlerinin tercüme ve yayınlama hareketinin oluşturularak, İran milletinin yenilmezlik mesajı ve iman ruhunun dünyaya anlatılması gerektiğini söyledi.

İslam İnkılabı rehberi, dün komutanlar, gaziler, sanatçıları kabulünde yaptığı açıklamada, Mukaddes Savunma dönemini, dünyadaki sulta hakimiyeti dengesinin değişmesinde önemli rolü olan bir hareket olarak nitelerken, ”Mukaddes Savunma savaşçıları gerçekte amelleriyle, icraatlarıyla, vahşi dünya ve zulüm ve maneviyatından uzak olan o dönemde kendilerini gösterdiklerini ve bu gerçeğin bugün dünyaya gösterilmesi gerektiğini söyledi.

İslam inkılabı rehberi, Baas düşmanı karşısında İran milletinin eşit olmayan o zamanki şartlarına da işaretle, ”o zaman İran milletine hatta dikenli tel başta olmak üzere teçhizat ve diğer araçları almasına bile izin verilmediğini ama karşı tarafa dünyanın en gelişmiş savaş malzemeleri ve hatta kimyasal silahları bulundurmasına izin verildiğini’ söyledi.

İslam inkılabı rehberi, bugün kimyasal silah propaganda yapanların Mukaddes Savunma döneminde Saddam rejimine sözkonusu silahları verdiklerini ve bu silahların da Saddam rejimi tarafından İran şehirlerine karşı kullanıldığını söyledi.

İslam inkılabı rehberi, İran’ın o zamanlar siyasi ve iktisadi yaptırım altında olduğunu da hatırlatarak, ”elbette propaganda açısından da yaptırım altında olduğunu ve İran milletinin sesinin duyurulmadığını ve siyonistlerin sultasındaki dünya medyasının da İran milleti aleyhinde propaganda yaptığını söyledi.

İran İslam inkılabı rehberi, Fransa ve Almanya’nın Saddam rejimine silah yardımlarına da işaretle, ”Fransa ve Almanya halkları, 8 yıllık Mukaddes Savunma dönemlerinde devletlerinin İran milletine karşı neler yaptıklarını unutmamalılar. Dünya bugün sulta düzenin İran milletine karşı neler yaptığını bilmiyor’ dedi.

Ayetullah Hamenei, konuşmasının devamında, ”İran’da İslam inkılabı ve Mukaddes Savunma dönemlerinin başlarında olduğunu gibi, dünya emperyalizminin inkılab fidanını ortadan kaldırma planı yenilgiye uğradı ve onlar geri adım atmak zorunda kaldı ve şimdi de Allah’a tevekkül, çaba ve eylemle, düşmanların bütün çabaları boşa çıkarılmalıdır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.