İslam İnkılabı Rehberi: İran-Rusya, Suriye’de iyi bir işbirliği tecrübesini ortaya koymuşlardır

  • 02 Kasım 2017
  • 1.268 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı Rehberi: İran-Rusya, Suriye’de iyi bir işbirliği tecrübesini ortaya koymuşlardır

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Alı Hamanei dün öğleden sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kabulünde, İran ve Rusya’nın Suriye’de sergiledikleri iyi bir işbirliği tecrübesi sayesinde, ortak hedeflerin tahakkuk bulabileceğini gösterdiklerini söyledi.

İki ülkenin Suriye konusunda gayet iyi ve olumlu bir işbirliği tecrübesine sahip olduğuna işaret eden İmam Hamanei, “Bu işbirliği, Tahran ile Moskova’nın zor meydanlarda bile ortak amaçlarını hayata geçirebileceğini gösterdi. Teröre destek veren ABD ittifakının Suriye’de hezimete uğramasının inkar edilemeyen bir gerçek olduğuna rağmen onlar komplo tasarlamaya aralıksız devam ediyorlar, bu yüzden de Suriye krizinin tamamen çözülmesi, sağlam bir işbirliğinin devam ettirilmesine bağlıdır” dedi.

İran ve Rusya’nın Suriye’de bazı yabancı ülkelerce desteklenen tekfiri teröristlere karşı gösterdikleri ortak direnişin çok önemli sonuçları beraberinde getirdiğini belirten İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, Suriye’de teröristlerin fesat ve fitneleri karşısında Tahran ve Moskova’nın direniş ve işbirliğinin anlamlı olduğunu ve bu meselenin aynı zamanda Rusya’yı Batı Asya bölgesinde etkili bir ülke konumuna getirdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.