İslam İnkılabı Rehberi: İran’ın bölgedeki varlığı, ABD ve Avrupa’yı ilgilendirmez

  • 08 Mart 2018
  • 1.064 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı Rehberi: İran’ın bölgedeki varlığı, ABD ve Avrupa’yı ilgilendirmez

İslam İnkılabı Rehberi; ABD’nin her yerde fesat ve fitne türeten varlığı sürerken bölgede İran’ın varlığı konusunda sürekli kuşku ve şüphe oluşturmaya çalıştığını belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei bugün Hazret-i Fatıma-i Zehra’nın -sa- kutlu doğum günü dolaysıyla  Ehl-i Beyt -as- meddah ve şairlerinden yüzlercesini kabul ettiği görüşmede; Amerikalı ve Avrupalı yetkililerin İran’ın bölgesel varlığına karşı sözlerine şöyle yanıt verdi: “Acaba biz bölgedeki varlığımız için ABD’den mi izin almalıyız?”.

İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgedeki varlığı için Amerikalılar ile değil, bölge devletleriyle müzakere yapması gerektiğini belirten İslam İnkılabı Rehberi, Amerikalılara şöyle seslendi: Ne zaman ABD’de bulunmak istersek, o zaman sizinle müzakere yaparız!

Avrupalı yetkililerin, İran ile bölgedeki varlığı hakkında müzakere yapmak istediklerine dair sözlerine de yanıt veren İslam İnkılabı Rehberi, aynı konuya vurgu yaparak; “Bu mesele sizi de ilgilendirmez” açıklamasında bulundu.

İmam Hamanei beyanatının devamında; düşmanların İran halkına karşı 40 yıl aralıksız süren ve eşine rastlanmayan komploya rağmen İnkılab’ın tayyip şeceresinin her geçen gün gelişmesinin onur kaynağı ve Allah’ın bir lütuf işareti olarak değerlendirerek, “İran düşmanları aylar öncesinden düşünce odalarında toplanarak, kendilerince İran İslam Cumhuriyeti’nin işini bitirmek için yılın son 3 ayı için plan yaptılar.” ifadelerini kullandı.

Batılılar’ın “cinsiyet adaleti” gibi sözlerini göstermelik ve içi boş bir mesele olduğunu belirten İslam inkılabı rehberi, çok sayıda Batılı kadın yetkilinin son aylarda cinsel taciz, saldırı ve şiddete maruz kaldıklarını itiraf ettiklerine işaretle, İslam’ın hicap ile bu sapma noktasına kapıyı kapattığını, bu nedenle İslami hicabın kadını koruduğunu vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi, kadınların kültürel ve kimliksel bağımsızlık bayrağının, İranlı kadınların elinde olduğuna işaretle, İranlı kadınların kendi hicabını koruyarak, kendi kültürel ve kimliksel bağımsızlığını dünyaya ihraç edip, “kadın hicap ve iffetini korumak ve yabancı ve aşırıcı erkeklerce istismar edilmesini engellemekle, toplumsal alanlarda aktif ve etkin faaliyet yapabilir” yeni sözü, deklare ettiğini beyan etti.

İslam İnkılabı Rehberi, aile ocağını aşağılayıp, “cinsiyet adaleti”nin erkeklerin bulunduğu her alanda kadınların da olması gerektiği anlamına geldiğini söyleyenlerin, aslında kadınların hürmet ve şahsiyetlerine ihanet ettiklerini belirtti, kadının muhterem olduğunu ve kimsenin kadının toplumsal faaliyetlerde bulunması ve bilim öğrenmesi ve göreve getirilmesine karşı olmadığını kaydetti.

İmam  Hamanei, bugün İranlı kadınların en iyi bilim insanları ve kültürel alanında faaliyet yapan şahsiyetlerden olmasına işaretle, devrimden önce böyle olmadığını, bilim ve kültür alanlarında başarılı olan kadınların sayısının çok az olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.