İslam İnkılabı Rehberi: Şehitler Efendisi’ne -sa- sarılıp, Amerika karşısında geri adım atmayacağız

  • 14 Ekim 2019
  • 819 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı Rehberi: Şehitler Efendisi’ne -sa- sarılıp, Amerika karşısında geri adım atmayacağız

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, İran milletinin Şehitler Efendisi’nin -as- hareket felsefesi uyarınca, küfür cephesi, Siyonizm ve Amerika ile mücadeleyi kendi vazifesi olarak gördüğünü belirterek, İran’ın Amerika karşısında geri adım atmamasının buradan kaynaklandığını vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei’nin huzurunda İmam Hüseyin (as) askeri akademisinde mezuniyet töreni düzenlendi.

İmam Hamanei törende yaptığı konuşmada, Devrim Muhafızları Ordusu’nu takdir ederek, “Allah’a hamd olsun ki, Devrim Muhafızları hem yurt içinde, hem de yurt dışında onur ve izzet sahibidir.” dedi.

İmam Hamanei, beyanatında Amerikalılar’ın Devrim Muhafızlarına karşı hasmane tavırlarıyla bu güçlerin izzet ve onurunu daha da arttırdıklarına belirtti.

İran’ın savunma hazırlığı ve gücüne işaret eden İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, “Allah, Kur’anı Kerim’de savunma, istihbarat ve operasyonel tüm teçhizat ve ekipmanlara sahip olmamızı buyurmuştur. Tabi bu teçhizat yurt içinde üretilmeli ve kara, hava, uzay, deniz, sınırlar ve yurt içinde bütün ihtiyaçları karşılamalıdır”diye vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi ayrıca, askeri öğrencilere hitaben, “Askeri teçhizatlar modern ve İran yapımı olmalı. Bunları kendiniz tasarlayıp ülkede üretin.” tavsiyesinde bulundu.

Erbain yürüyüşlerine dikkati çeken İmam  Hamanei, bu yürüyüşlerin gerçek gücün açık göstergesi olduğunu altını çizerek, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Ziyaretçilerin milyonlar halinde Kerberla’ya doğru yaptıkları Erbain yürüyüşleri, övünç, fedakarlık ve şehadet zirvesine doğru hareket etmektir. Bu, İslam ve İslami Direniş Cephesi’nin gücünü gözler önüne seriyor.”

İmam Hamanei,  yakında yapılması beklenen Erbain Yürüyüşü merasimini Aşura olayını dünyaya anlatan “güçlü ve eşsiz bir medya”  nitelendirerek,  “El Hüseyin Yecmeuna” sloganının bir yalın gerçek olduğunu çünkü İmam Hüseyin’in -as- bu eşsiz mitinge neden olduğunu ve herkesi manevilik ve özgürlüğün kaynağına doğru hareket ettirdiğini kaydetti.

“Günümüzde küfür cephesi, Siyonizm ve Amerika’nın kan döküp savaşlar ve diğer felaketler yaratarak masum insanlara zulüm yapıyor.” diyen İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, İran halkının Hz. İmam Hüseyin’in -as- Kıyamı’na dayanarak düşmanların karşısında duracağını söyledi.

İslam İnkılabı Rehberi sözlerinin son bölümünde şöyle buyurdu: Gençler şunu bilmeli ki, düşünce ve zihinleri düşmanın saldırı odağındadır, bu nedenle, düşmanların oyunları karşısında iman ve kudretle durmalılar.”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.