İslam İnkılabı Rehberi Yıllık Namaz Konferansına Mesaj Gönderdi

  • 08 Aralık 2016
  • 1.128 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı Rehberi Yıllık Namaz Konferansına Mesaj Gönderdi

Yıllık namaz Konferansına bir mesaj gönderen İslam İnkılabı Rehberi, namazın ikamesinin genel bir görev olduğu önemini hatırlatarak, gayret ve çabayla namazın kendine layık konumunun belirlenmesi, tanınması ve tanıtılması ve onun karşısında kendi özel sorumluluğumuz kalitesini artırmamız gerektiğini bildirdi.

Bugün sabah, Velliyyi Fakih’in Elborz eyaletindeki temsilcisi ve Kerec Cuma İmamı Huccetul İslam Hüseyni Hemedani tarafından okunan İslam İnkılabı Rehberinin Yıllık Namaz Konferansına mesajında ayrıca namazın, namazın tüm ümmet fertlerine açılmış bir kapı olduğu, bu yolla ilahi hidayet ve rahmete ulaşılabileceği, hayır ve bereketle dolu sahih bir istikamet yönünde hareket olunabileceğini belirtmiştir.

“Her ferdin manevi sağlığı namaza bağlıdır, sıratı mustakim ve her toplumun tayyib hayatı da sadece o toplumda namazın ikame edilmesi ile tahakkuk bulur” ifadesinin yer aldığı bu mesajda ayrıca, kitap ve sünneti Resul’da namazın ikamesine yönelik özel vurgunun bu rahmet kapısının İslam toplumu ve kişinin yüzüne açık kalmasından başka bir amacı gütmediği belirtilmiştir.

İslam İnkılabı Rehberi namazla ilgili mesajında, yetkililer, din alimleri, din taalim ve tebliğ mütevellileri ve tüm toplum fertleri ve kitlelerinin namazın ikamesi sorumluluğunda ortak olduklarını belirtti.

25. Genel Namaz Konferansı bugün sabah İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı, ülke Cuma imamları, şehid aileleri, askeri ve güvenlik güçleri komutan ve başkanlarından bir grubun katılımıyla, “Namaz ve Sosyal Afetlerin Azaltılması” başlığı altında Elborz eyaletinin Kereç ilinde çalışmasına başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.