İslam İnkılabı Rehberi’nden Güney’de Halkın Sorunlarına Acil Müdahale Zaruretine Vurgu

  • 20 Şubat 2017
  • 1.194 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı Rehberi’nden Güney’de Halkın Sorunlarına Acil Müdahale Zaruretine Vurgu

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Huzistan eyaletindeki su ve elektrik kesintisi gibi sorunlara dikkati çekerek, Yetkililerin bu sorunlara çare bulmaları gerektiğini bildirdi.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, bugünkü Fıkh dersinin başlangıcında sel ve kum fırtınaları sonucu İran’ın güney bölgesinde ortaya çıkan sıkıntılara işaret ederek, “Böyle olaylar insanın yüreğini gerçek anlamda yaralıyor. Yetkililer halkla işbirliği oluşturup bu sorunların giderilmesi için çaba göstermeliler” beyanatında bulundu.

İnkılap Rehberi, sel afetinin yıkıcı sonuçlarına kendilerinin de bizzat şahit olduğuna değinerek, böylesi doğal afetlerin halkımıza ve ailelerimize büyük hasar verdiğinden dolayı mağdur insanlara yardım edilmesinin gerekli olduğunu açıkladı.

Ayetullah Hamanei, Huzistan eyaletindeki su ve elektrik kesintisi gibi sorunlara dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı: Yetkililer bu sorunlara çare bulmalıdır. Halkı düşünen her bir yetkili, Huzistan’ın karşılaştığı sorunlara yönelik sessiz ve sakin kalamaz çünkü halkı düşünmek hükümetin zorunlu sorumluluğudur.

İslam İnkılabı rehberi bölgedeki toz toprak sorunlarını kesin çözüm bulma yerine sürekli olarak geçmiştekilere yükleyen kimseleri de eleştirerek, bir takım sorunların kesin çözümünün uzun zamana ihtiyacı olduğunu, ancak bu sorunun kaynağının geçmişteki yetkililer olduğunu ileri sürerek meselenin çözümü için gereken gayretin gösterilmemesinin doğru olmadığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.